OraNoua.ro
Publicat în 15 noiembrie 2017, 19:28 / 308 elite & idei

Eugen Tomac: Vrem să știm de la PNL care este propunerea de înlocuire a lui Tudose

Eugen Tomac: Vrem să știm de la PNL care este propunerea de înlocuire a lui Tudose

PMP va susține moțiunea de cenzură propusă de PNL, însă consideră că, pentru a fi un demers serios, aceasta trebuie însoțită de o propunere alternativă pentru postul de premier în locul lui Mihai Tudose, a afirmat, marți, președintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

„Nu știm dacă PNL în mod real vrea să dăm jos acest Guvern sau este un joc de imagine. Acum câteva luni de zile am avut șansa de a încerca să creăm o nouă majoritate, să numim un alt premier decât cel de la PSD, și PNL nu și-a dorit acest lucru. Sperăm ca această inițiativă să nu rămână un simplu joc de imagine, pentru că, atunci când vrei în mod real să dai jos un Guvern, vii și anunți care este alternativa. Vrem să știm de la colegii de la PNL care este propunerea care să-l înlocuiască pe Mihai Tudose și persoana respectivă să înceapă discuțiile cu toate partidele din Parlament, inclusiv cu parlamentarii din arcul Puterii care sunt nemulțumiți de propriul lor Guvern, altfel rămâne un joc de imagine”, a declarat Tomac, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, „un partid care se respectă utilizează fiecare oportunitate pe care o are”.

„Vrem mai multă seriozitate din partea colegilor de la PNL. E simplu să anunți că depui o moțiune de cenzură, este mult mai serios când anunți opțiunile pe care le ai în ceea ce privește înlocuirea premierului. Acestea sunt elemente esențiale, cum este cel al democrației parlamentare și vrem din acest punct de vedere un plan bine pus la punct, pentru că, în caz că vrem să dăm jos Guvernul, ce facem mai departe? Punem tot un Guvern de la PSD?”, a adăugat liderul PMP.

El a menționat că propunerea PMP pentru postul de premier ar fi europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Categoric vom susține moțiunea de cenzură, dar atât timp cât, până la această oră, PMP nu a fost contactat ne punem o întrebare dacă e un joc serios sau nu. Partidul nostru consideră că, atunci când îți asumi ferm să dai jos un Guvern, vii cu o alternativă credibilă, să motiveze politicienii candidatul pe care îl propunem, altfel rămânem în această logică în care spunem: vai câte nenorociri face PSD, dar noi nu avem o opțiune mai bună”, a completat Tomac.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe