OraNoua.ro
Publicat în 17 iunie 2015, 15:11 / 256 elite & idei

Cristina Popescu: „Filatelia, reper istoric în diplomaţie” – în contextul aniversării celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA

Cristina Popescu: „Filatelia, reper istoric în diplomaţie” – în contextul aniversării celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA

Marți, 16 iunie a.c., Fundaţia Universitară a Mării Negre, în parteneriat cu ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy România, a  organizat, la Grand Hotel du Boulevard din București, dezbaterea publică prilejuită de celebrarea a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane.

Cu acest prilej, Romfilatelia a fost invitată să organizeze  expoziţia  filatelică cu emisiuni de mărci poştale emise în perioada 1939-2010, sub genericul „Filatelia, reper istoric în diplomaţie”, în contextul  aniversării  celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA.

Expoziția tematică prefigurează în avanpremieră, emisiunea filatelică aniversară cu titlu omonim, înscrisă în planul editorial al anului 2015 și urmând a fi introdusă în circulație în toamna acestui an.

Dezbaterea a fost  moderată de Dan Dungaciu, Președintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre şi de Ion M. Ioniţă, Senior editor Adevărul.

Poza 1-2

În deschiderea alocuțiunilor,  însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat că Statele Unite vor coopera în continuare cu România pentru a promova libertatea și apărarea împotriva amenințărilor regionale și globale.

Poza 3

El a vorbit despre Parteneriatul strategic al SUA cu România, subliniind  că “este vorba de ceva mult mai profund, este vorba de relații de aplicare a legii, educație, relații culturale, interumane și o creștere importantă a relațiilor economice și comerciale”.

Atât dl. Dan Dungaciu, cât şi dl. Ion M. Ioniţă, au subliniat importanța filateliei ca reper istoric în dipomație, dar și maniera de exprimare a diplomației prin filatelie, mulțumind directorului general Romfilatelia pentru sprijinul acordat la organizarea expoziției filatelice.

Marca poștală, Ambasadorul României prezent la marile evenimente naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile identitare, cât și pe cele universale.

 

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe