OraNoua.ro
Publicat în 17 iunie 2015, 15:11 / 196 elite & idei

Cristina Popescu: „Filatelia, reper istoric în diplomaţie” – în contextul aniversării celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA

Cristina Popescu: „Filatelia, reper istoric în diplomaţie” – în contextul aniversării celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA

Marți, 16 iunie a.c., Fundaţia Universitară a Mării Negre, în parteneriat cu ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy România, a  organizat, la Grand Hotel du Boulevard din București, dezbaterea publică prilejuită de celebrarea a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane.

Cu acest prilej, Romfilatelia a fost invitată să organizeze  expoziţia  filatelică cu emisiuni de mărci poştale emise în perioada 1939-2010, sub genericul „Filatelia, reper istoric în diplomaţie”, în contextul  aniversării  celor 135 ani de relaţii diplomatice România-SUA.

Expoziția tematică prefigurează în avanpremieră, emisiunea filatelică aniversară cu titlu omonim, înscrisă în planul editorial al anului 2015 și urmând a fi introdusă în circulație în toamna acestui an.

Dezbaterea a fost  moderată de Dan Dungaciu, Președintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre şi de Ion M. Ioniţă, Senior editor Adevărul.

Poza 1-2

În deschiderea alocuțiunilor,  însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat că Statele Unite vor coopera în continuare cu România pentru a promova libertatea și apărarea împotriva amenințărilor regionale și globale.

Poza 3

El a vorbit despre Parteneriatul strategic al SUA cu România, subliniind  că “este vorba de ceva mult mai profund, este vorba de relații de aplicare a legii, educație, relații culturale, interumane și o creștere importantă a relațiilor economice și comerciale”.

Atât dl. Dan Dungaciu, cât şi dl. Ion M. Ioniţă, au subliniat importanța filateliei ca reper istoric în dipomație, dar și maniera de exprimare a diplomației prin filatelie, mulțumind directorului general Romfilatelia pentru sprijinul acordat la organizarea expoziției filatelice.

Marca poștală, Ambasadorul României prezent la marile evenimente naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile identitare, cât și pe cele universale.

 

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Lipsa forței de muncă calificate și a gândirii critice în învățământ, printre cele mai mari dezavantaje

PoliticSebastian Burduja: Care vor fi top 3 prioritati PNL

EconomieAndreea Paul: Lipsa forței de muncă calificate și a gândirii critice în învățământ, printre cele mai mari dezavantaje

ExternBarbu Mateescu: Sistemul de vot la localele din Ungaria este exact ca la noi – un singur tur.

EvenimenteMarian Murguleț: ONRC cred că este cea mai digitalizată instituţie din România. La polul opus se află ANAF

CulturaRadu Preda: Haosul organizat

SocialMarian Staş: Nebunul Curţii Şcolii

MoldovaIulian Chifu: Chişinăul mănâncă forţat „salamul feliat“ al lui Putin în TransnistriaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe