Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 15:19 / 32 elite & idei

Flaviu Predescu: „Poezii pe șase corzi”, un proiect de și pentru suflet. Nichita Stănescu – „Poezia… o prietenie durabilă”

Flaviu Predescu: „Poezii pe șase corzi”, un proiect de și pentru suflet. Nichita Stănescu – „Poezia… o prietenie durabilă”

Flaviu Predescu a transmis informații despre „Poezii pe șase corzi”, un nou proiect cultural al Bibliotecii Județeane „Lucian Blaga” din Alba.

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vine în întâmpinarea iubitorilor de poezie și muzică cu un nou proiect intitulat Poezii pe șase corzi. Prima activitate a acestui nou proiect se va desfășura joi, 12 martie 2020, cu începere de la ora 17:00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Activitatea va debuta cu lansarea și prezentarea proiectului de către Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Ce transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

,,Poezii pe șase corzi este înainte de toate un proiect de și pentru suflet! Nici nu ar putea fi altfel întrucât acesta aduce în mijlocul comunității noastre cel puțin două elemente extrem de sensibile și necesare omului, Poezia și Muzica despre care Nichita Stănescu spune: ,,Poezia este o stare de spirit, e o prietenie durabilă”, Jimi Hendrix mărturisește: ,,Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică.” iar Emil Cioran afirmă: ,,De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.” Ne dorim astfel, ca prin intermediul acestui proiect să-i atragem la bibliotecă pe cei pasionați de muzică, de poezie, de arte în general, fie în public, fie ca oameni de scenă, amatori sau profesioniști vizând totodată conectarea pe viitor la proiecte culturale existente, dezvoltarea altor proiecte culturale pentru toate vârstele și în principal sprijinirea noilor generații în actul creativ și educativ. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!” Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, transmite Flaviu Predescu.

Fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana

În cadrul primei activități din data de 12 martie 2020 va fi prezentată publicului fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana iar din opera poetei se va recita o poezie surpiză. Publicul prezent va primi materiale de promovare cu recomandări de lectură din cărțile aflate în colecțiile bibliotecii și fluturași cu date despre viața și opera Anei Blandiana, câștigătoarea ediției 2019 a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia. Va urma apoi momentul publicului când fiecare din cei prezenți își pot manifesta abilitățile artistice prin prezentarea propriilor compoziții și creații sau prin prezentarea unora deja cunoscute în fața publicului prezent.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

PoliticOvidiu Nahoi: Sprijin european pentru Balcanii de Vest

EconomieAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

ExternThierry de Montbrial, Senior Adviser Club România: May the weeks ahead engender new forms of solidarity that, after victory, will allow us to bounce back with a deeply reconceived vision of an inevitable multilateralism

EvenimenteCristina Popescu: Marea Lojă Națională din România, 140 de ani de la înființare

SocialDaniela Vişoianu: Cei mai buni dintre noi

CulturaTheodor Paleologu: Ideea că suntem atotputernici e o imensă iluzie. Cine sunt ”dedesubtologii”?

EditorialMihai Toader-Pasti: Acum este momentul să devenim mai deștepțiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe