Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 15:19 / 97 elite & idei

Flaviu Predescu: „Poezii pe șase corzi”, un proiect de și pentru suflet. Nichita Stănescu – „Poezia… o prietenie durabilă”

Flaviu Predescu: „Poezii pe șase corzi”, un proiect de și pentru suflet. Nichita Stănescu – „Poezia… o prietenie durabilă”

Flaviu Predescu a transmis informații despre „Poezii pe șase corzi”, un nou proiect cultural al Bibliotecii Județeane „Lucian Blaga” din Alba.

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vine în întâmpinarea iubitorilor de poezie și muzică cu un nou proiect intitulat Poezii pe șase corzi. Prima activitate a acestui nou proiect se va desfășura joi, 12 martie 2020, cu începere de la ora 17:00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Activitatea va debuta cu lansarea și prezentarea proiectului de către Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Ce transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

,,Poezii pe șase corzi este înainte de toate un proiect de și pentru suflet! Nici nu ar putea fi altfel întrucât acesta aduce în mijlocul comunității noastre cel puțin două elemente extrem de sensibile și necesare omului, Poezia și Muzica despre care Nichita Stănescu spune: ,,Poezia este o stare de spirit, e o prietenie durabilă”, Jimi Hendrix mărturisește: ,,Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică.” iar Emil Cioran afirmă: ,,De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.” Ne dorim astfel, ca prin intermediul acestui proiect să-i atragem la bibliotecă pe cei pasionați de muzică, de poezie, de arte în general, fie în public, fie ca oameni de scenă, amatori sau profesioniști vizând totodată conectarea pe viitor la proiecte culturale existente, dezvoltarea altor proiecte culturale pentru toate vârstele și în principal sprijinirea noilor generații în actul creativ și educativ. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!” Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, transmite Flaviu Predescu.

Fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana

În cadrul primei activități din data de 12 martie 2020 va fi prezentată publicului fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana iar din opera poetei se va recita o poezie surpiză. Publicul prezent va primi materiale de promovare cu recomandări de lectură din cărțile aflate în colecțiile bibliotecii și fluturași cu date despre viața și opera Anei Blandiana, câștigătoarea ediției 2019 a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia. Va urma apoi momentul publicului când fiecare din cei prezenți își pot manifesta abilitățile artistice prin prezentarea propriilor compoziții și creații sau prin prezentarea unora deja cunoscute în fața publicului prezent.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe