Adriana
Publicat în 3 mai 2017, 16:41 / 274 elite & idei

Floriana Jucan: Câteva dintre superlativele Israelului. Cum au schimbat lumea

Floriana Jucan: Câteva dintre superlativele Israelului. Cum au schimbat lumea
+ Observator

Prinsă într-o secetă severă, California se bazează pe invențiile și competența israeliană pentru a profita cât mai mult de fiecare picătură de apă.
Israelul irigă California
Pionierii israelieni în tehnologia apei includ experții Netafim în irigarea prin picurare și gigantul IDE de desalinizare; organizații precum Israel-California Green-Tech Partnership și Israel NewTech, și chiar instituții academice cum ar fi Universitatea Ben-Gurion, toate ajută California să implementeze managementul inteligent și vital al apei, care vor menține umiditatea Statului.
Datorăm Israelului faptul că nu avem pană de cauciuc
Compania israeliană SoftWheel revoluționează roata înlocuind butucul tradițional de spițe cu un sistem automatic inovativ de suspensie care amortizează șocurile, oferind o utilizare mai eficientă a energiei și o manevrabilitate mai bună. SoftWheel oferă scaunele cu rotile capacitatea de a coborî scările și de a trece peste teren accidentat. Pentru biciclete și mașini, înseamnă că nu vor avea niciodată pene de cauciuc.
Israelul te ajută sa descoperi lumea din jurul tău
Doriți să stiți câtă grăsime este în sosul de salată, ori dacă un avocado este copt, sau din ce este compus un diamant? SCiO, primul senzor molecular din lume, la un preț rezonabil vă va descoperi totul. Senzorul, proiectat de compania israeliană Consumer Physics, vă permite să primiți informații imediate despre componența chimică a oricărui lucru din jurul dvs. – de la mâncare la plante, medicamente și pietre prețioase –toate trimise direct pe smartphone-ul dvs.
http://www.qmagazine.ro/cateva-dintre-superlativele-israelului-cum-au-schimbat-lumea_342057.html

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe