OraNoua.ro
Publicat în 3 iulie 2012, 18:40 / 557 elite & idei

Floriana Jucan: Despre Adrian Năstase

Floriana Jucan: Despre Adrian Năstase

Nu pot sa scriu acum despre el. Sunt prea subiectiva. I-am cunoscut si slabiciunile si puterea, si forta si micimile. L-am cunoscut ca om si era lamentabil de multe ori, i-am cunoscut si anvergura politica inegalabila in tara noastra. Vreau sa las sa treaca timp si sa inteleg daca privirea aceea, direct in obiectivul camerelor si implicit in ochii telespectatorilor intre care se numarau si detractorii sai, era cea a unui om infrant, a unui arogant sau era o lectie de demnitate si forta de a reveni.

Imaginea lui coborand in noaptea cutitelor lungi de la Confort, din 2005, nu m-a parasit vreodata si am suprapus-o ulterior peste cea a triumfului de la alegerile pentru Presedintia Consiliului National al PSD din 2010. Caderea si triumful. Eu pretuiesc oamenii nu pentru ceea ce sunt, cat pentru ceea ce pot redeveni dupa ce nu mai sunt nimic! Asta mi se pare forta adevarata a unui om: renasterea. Nu stiu daca Adrian Nastase va iesi din viata noastra pe targa sau va ramane in istorie. Sa mai lasam sa treaca timp…

Articol publicat de Floriana Jucan pe blogul personal

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe