OraNoua.ro
Publicat în 28 noiembrie 2012, 20:14 / 552 elite & idei

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum schimba Romania?

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum  schimba Romania?

Floriana Jucan a fost invitata duminica, 25 noiembrie, in cadrul campaniei Cine, Cand, Cum schimba Romania? organizata de RealitateaTV. Au mai fost invitati profesorul Adrian Niculescu, regizorul Alice Barb si omul de afaceri Mircea Tudor, inventatorul primului scanner de avioane din lume.

Toti cei patru invitati au analizat perspectivele sociale ale Romaniei, capacitatile sale, trecerea de la o epoca la alta si au prezentat exemplul personal prin care au schimbat perceptii si mentalitati.

‘Dupa 6 ani de zile de cand conduc revista Qmagazine, constat cu un umor amar ca inainte de 89 am rezistat prin cultura, iar dupa am rezistat la cultura. Cred ca romanii trebuie sa isi regleze sentimentul propriei valori, sa depasim traumatismul care vine din geneza prin infrangerea dacilor si inghitirea lor de catre imperiul roman si care a devenit ulterior un complex de inferioritate manifestat in raporturile cu vecinii si cu marile Puteri, sa ne vindecam de “neispravirea” cu care ne definea Constantin Draghicescu in primul studiu psihologic al poporului roman, sa invatam sa muncim si sa speram in aparitia unor lideri care sa catalizeze spiritul interesului national in jurul caruia sa se coaguleze, transpartinic, toti romanii.” a spus, intre altele Floriana Jucan.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Lăzescu: Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

PoliticKelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea MCV

EconomieRadu Hanga: Şapte dintre companiile listate pe AeRO vin din sectoare legate de tehnologie

ExternAlexandru Grumaz: Rusia și lecțiile actualizate ale Războiului Rece

SocialVasile Dîncu: Ar trebui să fim mai solidari cu toţii pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaCristina Popescu: Centenarul Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

EditorialAlexandru Lăzescu: Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurseClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe