Adriana
Publicat în 29 mai 2013, 10:14 / 194 elite & idei

Floriana Jucan: O prea mare iubire ucide

Floriana Jucan: O prea mare iubire ucide
+ Observator

S-au împlinit 11 ani de la cea mai frumoasă şi tragică poveste de dragoste din literatura română.Scriitorul Ştefan Augustin Doinaș a murit la sfârșitul unei operații din cauza unui stop cardiac. Avea 80 de ani. Soția lui, Irinel Liciu, l-a privit pe patul de spital şi a înţeles atunci că fără el nimic din ceea ce avea să urmeze nu mai făcea sens. S-a dus acasă, a luat un pumn de medicamente şi a s-a sinucis. A lăsat un bilet în care i-a cerut iertare lui Dumnezeu, şi i-a spus lui Doinaș că „o prea mare iubire ucide”.

Cu ani de zile în urmă, am „retrăit” același final. În cimitirul Pere Lachaise am fost să pun flori la mormântul lui Modigliani. Lângă el… iubita lui, Jeanne Hebuterne care, a doua zi după moartea pictorului, s-a sinucis aruncându-se de la etaj. Era însărcinată in aproape nouă luni cu cel de-al doilea copil al lor.

Sunt oameni care nu pot trăi în absenţa sufletelor lor pereche. Sunt alții care cred că moartea nu îi poate despărți, chiar dacă unul rămâne şi altul pleacă. Eu încă nu m-am hotărât cărei categorii aparțin.
http://blog.qmagazine.ro/o-prea-mare-iubire-ucide/

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe