Adriana
Publicat în 13 noiembrie 2013, 15:59 / 76 elite & idei

Floriana Jucan: Victor Ponta: Lider sau om politic

Floriana Jucan: Victor Ponta: Lider sau om politic
+ Observator

„He has a vision” a fost concluzia generală pe care toți interlocutorii au rostit-o despre Victor Ponta, la sfârșitul întâlnirilor pe care le-a avut recent în vizita din statele unite ale americii. am vorbit cu premierul despre această viziune abordând teme de politică externă și controverse interne. Un interviu exclusiv pentru Q Magazine, pe axa Washington-București.

Mă inspiră Polonia şi Turcia

Sunteţi la capătul unui an în care v-aţi întâlnit cu aproape toţi omologii dvs. 
importanţi din Europa, din China şi, de curând, chiar cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Făcând o comparaţie, care ar fi modelul dumneavoastră de politică guvernamentală? Sigur, lipseşte o vizită la Moscova, dar ar putea fi putinismul un model pe care l-aţi promova în România?

Nu, categoric nu, Rusia nu seamănă în niciun caz cu nicio altă ţară din regiune şi modelul pe care eu îl am în vedere pentru dezvoltarea României este un model apropiat ca dezvoltare şi ca dimensiune de ţara noastră. Mă inspiră, de pildă, şi încerc să folosesc lucrurile bune din modul în care în ultimii ani Polonia, sub Donald Tusk, s-a dezvoltat, dar şi, privind un pic mai sus, la lucrurile foarte bune făcute în ultimii ani în Turcia. Cred că Polonia şi Turcia sunt ţările spre care orice guvern din România ar trebui să se uite în ceea ce priveşte politicile economice şi de dezvoltare.

interviu integral, accesand:
http://qmagazine.ro/featured/victor-ponta-lider-sau-om-politic/

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe