Ana Iosif
Publicat în 28 martie 2012, 11:10 / 285 elite & idei

Forum economic româno-moldovean la Bălţi

Forum economic româno-moldovean la Bălţi

Forumul economic Inter-regional româno-moldovean, cu tema “Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor străine în Regiunea de Dezvoltare Nord” şi-a început astăzi lucările la Bălţi, Republica Moldova.

Forumul reuneşte circa 200 de participanţi, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României şi din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanţi ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanţi ai Consulatului General al României din Bălţi, reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova, parteneri ai ADR Nord etc, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor de la Chişinău.

“Mizăm pe un parteneriat strategic cu România, în iniţierea şi implementarea proiectelor comune, atît în Regiunea de Nord, cât şi la nivel naţional”, a declarat Marcel Răducan, ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor la ceremonia de deschidere a Forumului.

Participanţii dezbat în cadrul sesiunilor interactive aspectele turismului în Regiunea de Nord a Republicii Moldova, investiţiile cheie pentru economia regiunii, inclusiv în sectorul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, în sectorul agroalimentar, în Zonele Economice Libere, precum şi necesitatea elaborării Planurilor Urbanistice Generale. De asemenea, pe parcursul lucrărilor Forumului va fi inaugurată şi o expoziţie privind potenţialul economic şi investiţional al regiunii.

Totodată, participanţii vor cunoaşte oportunităţile de colaborare şi cooperare economică cu Regiunea Vest din România prin crearea parteneriatelor economice şi stabilirii contactelor comerciale. Evenimentul este organizat în premieră de ADR Nord din Moldova şi ADR Vest din România.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe