Adriana
Publicat în 3 octombrie 2012, 16:27 / 242 elite & idei

Gabriel Biriş: Jumătate din frauda pe TVA ar acoperi tot deficitul bugetar

Gabriel Biriş: Jumătate din frauda pe TVA ar acoperi tot deficitul bugetar

Jumătate din frauda pe Taxa pe Valoarea Adăugatăar acoperi tot deficitul bugetar al României, adeclarat, într-o conferinţă de presă, Gabriel Biriş, partener Biriş Goran.

”De ce avem această fraudă uriaşă? Pentru că, din cauzamodului în care funcţionează TVA, se creează legaloportunitatea de fraudă în regimul diferenţiat în achiziţiile intracomunitare, versus livrările naţionale. Ai unintermediar care cumpără din Uniune fără TVA, vinde la intern cu TVA, colectează TVA şi nu mai plăteşte, apoidispare, iar statul trebuie să ramburseze. Care este soluţiade luptă împotriva fraudei carusel? Când vorbim de business to business TVA circulă caapa în natură. De la cumpărător la vânzător, la buget şi înapoi la cumpărător. El esteneutru, doar pe cash se vede. Când ai flow de cash cineva se găseşte să-l fure”, a spusBiriş. Potrivit acestuia, de aceea nu e prea plimbă banii cash, iar soluţia la aceastăproblemă este taxarea inversă.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe