Adriana
Publicat în 3 octombrie 2012, 16:27 / 201 elite & idei

Gabriel Biriş: Jumătate din frauda pe TVA ar acoperi tot deficitul bugetar

Gabriel Biriş: Jumătate din frauda pe TVA ar acoperi tot deficitul bugetar

Jumătate din frauda pe Taxa pe Valoarea Adăugatăar acoperi tot deficitul bugetar al României, adeclarat, într-o conferinţă de presă, Gabriel Biriş, partener Biriş Goran.

”De ce avem această fraudă uriaşă? Pentru că, din cauzamodului în care funcţionează TVA, se creează legaloportunitatea de fraudă în regimul diferenţiat în achiziţiile intracomunitare, versus livrările naţionale. Ai unintermediar care cumpără din Uniune fără TVA, vinde la intern cu TVA, colectează TVA şi nu mai plăteşte, apoidispare, iar statul trebuie să ramburseze. Care este soluţiade luptă împotriva fraudei carusel? Când vorbim de business to business TVA circulă caapa în natură. De la cumpărător la vânzător, la buget şi înapoi la cumpărător. El esteneutru, doar pe cash se vede. Când ai flow de cash cineva se găseşte să-l fure”, a spusBiriş. Potrivit acestuia, de aceea nu e prea plimbă banii cash, iar soluţia la aceastăproblemă este taxarea inversă.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe