Adriana
Publicat în 5 iunie 2012, 19:37 / 195 elite & idei

Gabriel Biriş: Supraimpozitarea îi va fugări pe cei mai buni angajati ai statului

Gabriel Biriş: Supraimpozitarea îi va fugări pe cei mai buni angajati ai statului

Impozitarea suplimentară cu 16% a salariilor mari din sectorul public îi va determina pe cei mai buni oameni să plece din sistem. Mai mult, spune consultantul fiscal Gabriel Biriş, o astfel de decizie va intra şi în vizorul Curţii Constituţionale.

Propunerea de supra-taxare a salariilor mai mari de 4.500 de lei va avea un impact major asupra angajaţilor din sectorul public. Cu atât mai mult cu cât salariaţii din instituţiile de stat au fost deja afectaţi de măsurile de austeritate aplicate de executiv. În opinia consultantului fiscal Gabriel Biriş, o astfel de decizie ar compromite şi mai mult funcţionarea acestor instituţii.

„Care bugetari câştigă semnificativ peste 4.500 de lei? Cei care au simţ de răspundere şi cei de care depinde buna funcţionare a instituţiilor. Păi, ce facem? După ce le-au scăzut salariile, după ce au fost demotivaţi şi prin alte măsuri, prin interferenţe ale politicului în activitatea lor, îi pierzi! Când vor pierde încă 16% din venituri, pe unii îi va apuca lehamitea şi vor pleca unde vor vedea cu ochii.” Gabriel Biris – consultant fiscal

Mai mult, Gabriel Biriş crede că o astfel de măsură ca intra în analiza Curţii Constituţionale.

„În primul rând vorbim despre constituţionalitatea unei astfel de propuneri. Am dubii că va trece de Curtea Constituţională.”

Biriş este de părere că nu salariile din sistemul bugetar sunt o problemă, ci lipsa de eficienţă a instituţiilor publice.

Articol publicat pe www.money.ro

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe