Adriana
Publicat în 5 iunie 2012, 19:37 / 242 elite & idei

Gabriel Biriş: Supraimpozitarea îi va fugări pe cei mai buni angajati ai statului

Gabriel Biriş: Supraimpozitarea îi va fugări pe cei mai buni angajati ai statului

Impozitarea suplimentară cu 16% a salariilor mari din sectorul public îi va determina pe cei mai buni oameni să plece din sistem. Mai mult, spune consultantul fiscal Gabriel Biriş, o astfel de decizie va intra şi în vizorul Curţii Constituţionale.

Propunerea de supra-taxare a salariilor mai mari de 4.500 de lei va avea un impact major asupra angajaţilor din sectorul public. Cu atât mai mult cu cât salariaţii din instituţiile de stat au fost deja afectaţi de măsurile de austeritate aplicate de executiv. În opinia consultantului fiscal Gabriel Biriş, o astfel de decizie ar compromite şi mai mult funcţionarea acestor instituţii.

„Care bugetari câştigă semnificativ peste 4.500 de lei? Cei care au simţ de răspundere şi cei de care depinde buna funcţionare a instituţiilor. Păi, ce facem? După ce le-au scăzut salariile, după ce au fost demotivaţi şi prin alte măsuri, prin interferenţe ale politicului în activitatea lor, îi pierzi! Când vor pierde încă 16% din venituri, pe unii îi va apuca lehamitea şi vor pleca unde vor vedea cu ochii.” Gabriel Biris – consultant fiscal

Mai mult, Gabriel Biriş crede că o astfel de măsură ca intra în analiza Curţii Constituţionale.

„În primul rând vorbim despre constituţionalitatea unei astfel de propuneri. Am dubii că va trece de Curtea Constituţională.”

Biriş este de părere că nu salariile din sistemul bugetar sunt o problemă, ci lipsa de eficienţă a instituţiilor publice.

Articol publicat pe www.money.ro

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe