Adriana
Publicat în 13 martie 2013, 13:22 / 93 elite & idei

Gabriel Biris: Timbrul de Mediu nu serveste interesului national

Gabriel Biris: Timbrul de Mediu nu serveste interesului national
+ Observator

„In forma sa actuală, Timbrul de Mediu nu este decât o altă taxă menită să aducă bani la buget şi nu rezolvă problema poluării ori pe cea a siguranţei în trafic. Scopul declarat – acela al creării unui parc auto nepoluant şi sigur – nu este atins.”

În contextul în care spaţiul public este ocupat, în mare parte, cu conflicte şi declaraţii politice antagonice, partidul FORŢA CIVICĂ îşi continuă demersul pentru dialog cu cetăţenii şi pentru dezbaterea unor probleme care privesc viaţa cotidiană a românilor. În cadrul acestui demers, conferinţa de presă susţinută astăzi la sediul FC de către Gabriel Biriş, vicepreşedinte, şi Smaranda Vornicu, purtător de cuvânt, a avut drept subiect Timbrul de Mediu care urmează să între în vigoare din 15 martie 2013.

„Considerăm că Timbrul de Mediu, aşa cum este gândit astăzi, este injust şi nu serveşte interesul naţional. Partidul nostru susţine abrogarea acestei taxe de poluare şi regândirea sa, într-un context mai larg, în care trebuie reformat şi impozitul auto anual. Constatăm cu îngrijorare că, prin aceste taxe şi impozite, sistemul fiscal promovat de guvernarea USL este unul care distorsionează piaţa auto, una dintre cele mai importante pieţe în orice ţară. Această distorsionare se produce nu doar prin timbrul de mediu ori prin impozitul pe mijloacele de transport, ci şi prin limitările apărute privind deductibilitatea cheltuielilor cu autoturismele” a precizat Gabriel Biriş.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe