Matei Bogdan
Publicat în 8 mai 2019, 14:15 / 111 elite & idei

Gabriel Dumitrașcu: „Bucureștiul este în pragul destrămării coeziunii sociale, blocării infrastructurii urbane, colapsului serviciilor publice și falimentului financiar”

Gabriel Dumitrașcu: „Bucureștiul este în pragul destrămării coeziunii sociale, blocării infrastructurii urbane, colapsului serviciilor publice și falimentului financiar”

Azi, în București se trăiește mai prost ca în 2016. Bucureștiul este în pragul destrămării coeziunii sociale, blocării infrastructurii urbane, colapsului serviciilor publice și falimentului financiar, susține liberalul Gabriel Dumitrașcu, vicepreședinte PNL.

„În fiecare zi orașul se mai degradează și se mai descompune câte puțin, sub privirile și picioarele noastre. Bucureștenii au pierdut controlul puterii orașului și se simt abandonați de o administrație care este decuplată de realitate și prioritățile orașului, care doar mimează interesul față de cerințele firești ale oamenilor. Administrația Bucureștiul este campioana promisiunilor neonorate”, a explicat Dumitrașcu.

În opinia acestuia, lipsa de  viziune și principii sănătoase dar mai ales orgoliul Primarului General de a nu-și recunoaște limitele de competență managerială au   întârziat toate proiectele gândite și începute în mandatele anterioare, de la construcția de pasaje, bulevarde și străzi, la parcări și noi spitale sau proiecte de investiții în noi centrale și rețele de termoficare sau înoirea și modernizarea transportului public, iar serviciile vitale ale orașului, de frica asumării deciziei,  au fost ”pasate” companiilor municipale sau administratorului judiciar RADET.

„Dincolo de toate acestea, Bucureștiul a pierdut statutul de orașul cu cel mai dinamic ritm de dezvoltare dintre orașele mari ale tării, ceea ce pe termen scurt înseamnă stagnare și pe termen lung înseamnă degradarea condițiilor de trai. Bucuretiul nu se mai afla pe harta Europei prin mari festivaluri artistice, competiții sportive sau instituții de învațământ, cedând locul altor orașe ale României, ci  doar prin prisma ambuteiajelor din trafic, poluării aerului și mizeriei”, este de părere liderul PNL. .

Acesta este de părere că dacă nu se va schimba ceva, Capitala nu mai este locul unde oamenii își pot împlini aspirațiile și potențialul, orașul în care le sunt respectate și răsplătite munca, inițiativa, creativitatea, implicarea, asumarea și responsabilitatea, orașul în care să-ți întemeiezi o familie și să fi sigur că vor  trăi bine, să-ți dorești copii pentru că le poți oferi siguranță, educație și condiții sănătoase de evoluție.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

PoliticKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

EconomieDaniel Dăianu propune să se amâne noi creșteri de venituri/salarii

ExternCorina Crețu: Nu o voi obstrucționa pe Rovana Plumb în drumul ei spre Comisia Europeană

EvenimenteMireille Rădoi: “No Drugs Revolution”. “Tinerii şi propriile lor valori”, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Bucureşti

CulturaRadu Preda: Panorama comunismului în Moldova sovietică

SocialRaed Arafat prezintă 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112

MoldovaSorin Ioniţă: Justiţia în Moldova – arestează doar femei din grupul Şor & fixeri Sputnik, sau merge până la capăt (Miami?)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe