Bogdan Daradan
Publicat în 18 decembrie 2012, 08:42 / 206 elite & idei

Galina Bostan a fost aleasă ca membru în cadrul Comisiei Naţionale de Integritate din Republica Moldova

Galina Bostan a fost aleasă ca membru în cadrul Comisiei Naţionale de Integritate din Republica Moldova

Comisia Naţională de Integritate are un membru nou. Este vorba despre directorul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Galina Bostan, potrivit jurnal.md.

Candidatura Galinei Bostan a fost înaintată de către organizaţiile neguvernamentale.

Pe lângă Bostan, Comisia juridică a Parlamentului a intervievat şi alţi patru potenţiali candidaţi. Aceştia însă nu s-au bucurat de susţinerea deputaţilor, spre deosebire de Galina Bostan, care a fost acceptată cu votul unanim al membrilor comisiei.

Funcția de membru al CNI a devenit vacantă după ce Cristina Cojocaru, propusă de ONG-uri, şi-a dat demisia. Candidatura Galinei Bostan urmează să fie aprobată de plenul Parlamentului.

Amintim că reprezentantul societății civile, Cristina Cojocaru, a plecat invocând faptul că nu are convingerea că instituția a fost constituită în mod legal. Comisia Națională de Integritate este structura abilitată să verifice declarațiile pe venit ale funcționarilor publici.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe