Adriana
Publicat în 5 iunie 2013, 17:06 / 204 elite & idei

George Brailoiu: KDF Energy, primul producator de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange

George Brailoiu: KDF Energy, primul producator de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange
+ Observator

KDF Energy, companie românească specializata în tranzacţiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piaţa din România, Bulgaria și Grecia, este primul producător de energie din Europa de Est admis pe Carbon Trade Exchange (CTX) – cea mai importantă platformă de tranzacționare internațională reglementată pe piața voluntară, potrivit unui comunicat al commpaniei.

KDF Energy s-a alăturat, astfel, celor câteva sute de companii membre CTX din 28 de țări care cumpără și vând anual credite de carbon în valoare totală de aproximativ două miliarde de dolari.

“Sperăm că inițiativa KDF Energy de a face demersurile necesare includerii pe platforma CTX va reprezenta un model de urmat și pentru alte companii est-europene de a susţine piaţa spot voluntară a creditelor de carbon”, a declarat Ben Stuart, Directorul de Strategie pe Carbon pentru CTX, citat in comunicat.

Scopul: lider in Europa de Est

Dobândirea statutului de membru al Carbon Trade Exchange se înscrie în strategia KDF Energy de a oferi clienților săi posibilitatea efectuării de tranzacţii cu produse financiare pe piaţa europeană printr-un acces direct și rapid pe cele mai mari platforme electronice din lume.

„Scopul nostru este acela de a fi lider în comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în Europa de Est, un renumit dezvoltator de proiecte care valorifică energia regenerabilă, furnizor de electricitate, trader de energie şi certificate verzi în România.

Considerăm Carbon Trade Exchange drept un mijloc eficient de tranzacționare pentru diverse produse şi instrumente financiare. Obiectivul CTX în ceea ce priveşte noile pieţe emergente la nivel global şi determinarea sa în ceea ce priveşte asigurarea unei pieţe spot complet electronice o diferenţiază de alţi jucători bursieri”, a spus si George Brăiloiu, director general al companiei.

Propria productie de energie

KDF Energy se află, în prezent, în plin proces de dezvoltare a propriilor capacităţi de producţie de electricitate din resurse regenerabile.

Proiectele companiei includ trei parcuri eoliene în Limanu (Dobrogea): două cu o putere totală instalată de 57 de MW (“Wind Power”) și al treilea – de 24 de MW (“Black Sea”).

La acestea se adaugă o centrală electrică în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW la Horezu (județul Vâlcea).

Din septembrie 2012, compania românească investește în proiectul POS CCE „Valorificarea resurselor regenerabile de energie prin investiție în centrala electrică pe biomasă în orașul Horezu, Vâlcea”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Proiectul va fi implementat în localitatea Horezu pe o durată de 30 de luni.

http://www.energyonline.ro/2013/06/03/kdf-energy-primul-producator-de-energie-din-europa-de-est-admis-pe-platforma-carbon-trade-exchange/

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe