OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 19:54 / 167 elite & idei

George Butunoiu: Softiştii ar trebui opriţi prin lege să-şi caute neveste mai sexy?

George Butunoiu: Softiştii ar trebui opriţi prin lege să-şi caute neveste mai sexy?

Am un angajat, softist, care şi-a pus în minte să se însoare. După ce a făcut o analiză introspectivă, una a pieţei şi a comparat rezultatele, a ajuns la concluzia că ar fi mai competitiv dacă ar face nişte schimbări vizibile, cum ar fi o maşină nouă, renovarea garsonierei şi încă vreo câteva de acest fel sau din registre diferite.

Cum cifrele din extrasul de cont nu se potriveau cu cele din „business plan”, a ajuns la concluzia că are nevoie de mai multi bani decât următoarele salarii puse cap la cap. A luat în calcul un al doilea job (un sfert sau o jumătate de normă), o afacere proprie si alte câteva opţiuni. Cum m-a auzit pe mine că aş mai avea nevoie de un programator, sau măcar de o jumătate de softist, m-a întrebat dacă nu ar fi o idee bună să lucreze câte 10h/zi şi sâmbăta 4 ore, timp de 6 luni, pentru o creştere de leafă de vreo 35%. Şi-a spus omu’ că e mai avantajos aşa, că nu mai pierde timp pe drum cu mutatul la alt „serviciu”, că ştie deja ce are de făcut etc. Mi-am făcut şi eu nişte socoteli şi am ajuns la concluzia că soluţia asta m-ar costa aproape la jumatate faţă de cât ar trebui să plătesc o jumătate de softist nou pentru un proiect de 6 luni. Şi acum întrebarea:

Ar trebui ca legea să ne interzică să facem asta?

Citeste mai mult: adev.ro/mn4ys8

Ultima ora:

ObservatorMarian Staş: Şcoală şi politică. Profesiune de credinţă

PoliticVlad Mixich: “Aleșii locali decid câți bani bagă în spital. Pot decide să facă asta în interes public. Sau pot face asta în interes de partid”

EconomieAurelian Dochia: BVB – imună la alegerile locale

ExternCristian Unteanu: Se aprind oare „conflictele îngheţate“ pe linia de fractură proximă României?

SocialMarian Staş: Şcoală şi politică. Profesiune de credinţă

EvenimenteMireille Radoi, Doina Banciu, Victor Vevera, Sorin Cîmpeanu: Educaţia digitală începe tot de la cartea din bibliotecă

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialIulian Chifu: Rol politic întărit al NATO în lumea de mâineClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe