Adriana
Publicat în 6 decembrie 2017, 15:58 / 9 elite & idei

George Maior despre scopurile războiului hibrid

George Maior despre scopurile războiului hibrid
+ Observator

Ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a susținut o conferință, la 5 decembrie 2017, cu ocazia evenimentului de lansare a Forumului la nivel înalt pentru securitate cibernetică (“International Cybersecurity Leaders Forum”), organizat de Center for Cyber and Homeland Security (CCHS) din cadrul George Washington University. 

n introducerea conferinței, vicepreședintele Universității George Washington și director al CCHS, Frank Cilluffo, i-a mulțumit ambasadorului George Cristian Maior pentru revenirea la Universitatea George Washington, unde acesta a obţinut, în 1992, titlul de Master în Drept Internaţional și Comparat. Frank Cilluffo l-a felicitat pe ambasador pentru activitatea sa de după terminarea programului de master, în special pentru perioada în care a condus SRI, remarcând faptul că aceasta a fost apreciată și de actualul director al CIA, Mike Pompeo, care l-a decorat pe George Cristian Maior cu „Medalia Earl Warren”.

În intervenţia sa, ambasadorul României a prezentat o evaluare detaliată asupra mediului de securitate şi a amenințărilor cibernetice, inclusiv a obiectivelor urmărite şi a acţiunii actorilor în domeniul cibernetic. Ambasadorul Maior a menţionat evoluţiile de dată recentă în utilizarea instrumentelor cibernetice de către organizaţii teroriste și unele state, pentru promovarea unor obiective politice şi ideologice. George Cristian Maior a subliniat nivelul sofisticat al atacurilor cibernetice lansate de unele state care folosesc intermediari pentru a masca sursa atacurilor şi a ocoli răspunderea.

https://www.dcnews.ro/george-maior-despre-scopurile-razboiului-hibrid_569394.html

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis, către Guvern: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani de pensii?

PoliticKelemen Hunor: Reacție surprinzătoare a lui Kelemen Hunor. De partea cui se poziționeaza UDMR în conflictul dintre președinte și premier

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternIulian Chifu: Dă Orientul Mijlociu peste noi cu acceleratul

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaMireille Rădoi: Lansarea unui volum eveniment ce reconsideră „Eroinele României Mari” la BCU „Carol I”

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaCristian Unteanu: De la Chişinău, Dodon brodează mai departe pe scenariul anti-românescClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe