Adriana
Publicat în 6 decembrie 2017, 15:58 / elite & idei

George Maior despre scopurile războiului hibrid

George Maior despre scopurile războiului hibrid
+ Observator

Ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a susținut o conferință, la 5 decembrie 2017, cu ocazia evenimentului de lansare a Forumului la nivel înalt pentru securitate cibernetică (“International Cybersecurity Leaders Forum”), organizat de Center for Cyber and Homeland Security (CCHS) din cadrul George Washington University. 

n introducerea conferinței, vicepreședintele Universității George Washington și director al CCHS, Frank Cilluffo, i-a mulțumit ambasadorului George Cristian Maior pentru revenirea la Universitatea George Washington, unde acesta a obţinut, în 1992, titlul de Master în Drept Internaţional și Comparat. Frank Cilluffo l-a felicitat pe ambasador pentru activitatea sa de după terminarea programului de master, în special pentru perioada în care a condus SRI, remarcând faptul că aceasta a fost apreciată și de actualul director al CIA, Mike Pompeo, care l-a decorat pe George Cristian Maior cu „Medalia Earl Warren”.

În intervenţia sa, ambasadorul României a prezentat o evaluare detaliată asupra mediului de securitate şi a amenințărilor cibernetice, inclusiv a obiectivelor urmărite şi a acţiunii actorilor în domeniul cibernetic. Ambasadorul Maior a menţionat evoluţiile de dată recentă în utilizarea instrumentelor cibernetice de către organizaţii teroriste și unele state, pentru promovarea unor obiective politice şi ideologice. George Cristian Maior a subliniat nivelul sofisticat al atacurilor cibernetice lansate de unele state care folosesc intermediari pentru a masca sursa atacurilor şi a ocoli răspunderea.

https://www.dcnews.ro/george-maior-despre-scopurile-razboiului-hibrid_569394.html

Ultima ora:

ObservatorMarius Dunca: Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene (UE) reprezintă un test dacă societatea românească are capacitatea să pună în valoare identitatea naţională

PoliticKelemen Hunor si Viktor Orban au discutat despre susținerea etnicilor maghiari din România

EconomieSorin Ioniţă: Trăiască România decolonizată! Câţi bani UE pierdem în Anul Centenarului

ExternCristian Unteanu: „Chestiunea Ierusalimului“ amorsează revolta lumii arabe. Şi nu numai

EvenimenteDorin Chirtoacă, la funeraliile Regelui Mihai

CulturaCristina Popescu: In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)

SocialBogdan Gavrilă: Reformarea clasei politice nu se poate face cu miniștrii de acum 10 ani

MoldovaCristian Unteanu: De la Chişinău, Dodon brodează mai departe pe scenariul anti-românescClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe