Adriana
Publicat în 6 decembrie 2017, 15:58 / 34 elite & idei

George Maior despre scopurile războiului hibrid

George Maior despre scopurile războiului hibrid
+ Observator

Ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a susținut o conferință, la 5 decembrie 2017, cu ocazia evenimentului de lansare a Forumului la nivel înalt pentru securitate cibernetică (“International Cybersecurity Leaders Forum”), organizat de Center for Cyber and Homeland Security (CCHS) din cadrul George Washington University. 

n introducerea conferinței, vicepreședintele Universității George Washington și director al CCHS, Frank Cilluffo, i-a mulțumit ambasadorului George Cristian Maior pentru revenirea la Universitatea George Washington, unde acesta a obţinut, în 1992, titlul de Master în Drept Internaţional și Comparat. Frank Cilluffo l-a felicitat pe ambasador pentru activitatea sa de după terminarea programului de master, în special pentru perioada în care a condus SRI, remarcând faptul că aceasta a fost apreciată și de actualul director al CIA, Mike Pompeo, care l-a decorat pe George Cristian Maior cu „Medalia Earl Warren”.

În intervenţia sa, ambasadorul României a prezentat o evaluare detaliată asupra mediului de securitate şi a amenințărilor cibernetice, inclusiv a obiectivelor urmărite şi a acţiunii actorilor în domeniul cibernetic. Ambasadorul Maior a menţionat evoluţiile de dată recentă în utilizarea instrumentelor cibernetice de către organizaţii teroriste și unele state, pentru promovarea unor obiective politice şi ideologice. George Cristian Maior a subliniat nivelul sofisticat al atacurilor cibernetice lansate de unele state care folosesc intermediari pentru a masca sursa atacurilor şi a ocoli răspunderea.

https://www.dcnews.ro/george-maior-despre-scopurile-razboiului-hibrid_569394.html

Ultima ora:

ObservatorSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

PoliticKlaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Londra, cu premierul Theresa May

EconomieSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

ExternValentin Naumescu: It’s not the economy, stupid! Trump pierde controlul în Camera Reprezentanţilor dar polarizarea ideologică a Americii se adânceşte

EvenimenteMugur Isărescu: Invitație BNR, 25 octombrie 2028 – Conferință ELEC „The Danube Triangle”

CulturaRadu Preda: Memoria abandonată

SocialIoan-Aurel Pop: În anul Centenarului Marii Uniri, ţara are nevoie de o vlagă nouă şi de energii de viitor

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe