OraNoua.ro
Publicat în 19 octombrie 2016, 20:57 / 439 elite & idei

Georgeta Condur: De asta vă urăsc oamenii!

Georgeta Condur: De asta vă urăsc oamenii!

de Georgeta Condur

În discuţiile cu diverşi politicieni, mulţi mi s-au plâns de un lucru: acela că, odată intraţi în politică, au simţit, brusc, că au devenit „ciumaţi”. „Înainte, când mă întâlneam cu oamenii, aceştia îmi zâmbeau, mă simţeam apreciat pentru parcursul meu profesional şi pentru felul în care vorbeam. De când am intrat în politică, simt neîncredere şi uneori chiar ură”, mi-a spus într-o zi, cu obidă, unul.

„Nu mă refer la adversarii politici; pe ei i-aş mai înţelege. Dar oameni necunoscuţi, cărora nu le-am făcut nimic rău, mă privesc cu ură şi nu înţeleg de ce”, a continuat mai noul politician, cu tristeţe.   Dacă va citi acest text, interlocutorul meu va înţelege de ce: (şi) din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Senat, la votul referitor la încuviinţarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea în dosarul poliţistului Bogdan Gigină. Desigur, nu e vorba de cazul în sine, petrecut după discuţia respectivă, ci de faptul că, în mintea cetăţenilor, există de multă vreme o nedreptate fundamentală între drepturile lor şi drepturile gabrieluluioprea de partid. Nu e vorba doar de justiţie. Românii înşişi au încă destule nemulţumiri la adresa justiţiei, uneori întemeiate, alteori închipuite, fiindcă s-au simţit cândva acuzaţi pe nedrept, fiindcă s-a întâmplat să dureze prea mult rezolvarea unui caz al lor, au fost nemulţumiţi de rezultatul unui proces de partaj sau după ce s-au certat cu vecinii de la o fâşie de 30 de centimetri de teren. Nu, nu e vorba pur şi simplu de justiţie, ci de dreptate. Moartea unui om şi cu atât mai mult a unui poliţist în timpul serviciului este, în orice ţară din lume, o situaţie care generează emoţie.

Citeste mai mult: adev.ro/odthdf

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe