Bogdan Daradan
Publicat în 20 noiembrie 2012, 17:54 / 247 elite & idei

Ghenadi Onişcenko: Republica Moldova şi-a îmbunătăţit calitatea vinurilor pentru export

Ghenadi Onişcenko: Republica Moldova şi-a îmbunătăţit calitatea vinurilor pentru export

Calitatea vinului moldovenesc, livrat pe pieţele din Federaţia Rusă, s-a îmbunătăţit. Cu toate acestea, Republica Moldova ar trebui să îşi reînnoiască producţia. De această părere este şeful Rospotrebnadzor, Ghenadi Onişcenko, care a făcut declaraţii în acest sens într-un interviu pentru „Interfax”.

Potrivit oficialului, după „zdruncinarea” care a fost, acum vinul este cu mult mai bun. Dar, adaugă acesta, „Moldova nu reutilează producţia şi păstrează vechile practici”. Acesta menţionează ca acest lucru se referă atât la capacitatea de producţie, cât şi la cultivarea viţei-de- vie.

Moldova.ORH menţionează că Ghenadi Onișcenko a făcut parte din delegația rusă, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, care a întreprins de curând o vizită la Chișinău, pentru a participa la reuniunea Comisiei interguvernamentale de cooperare economică.

Șeful Rospotrebnadzor a declarat că la reuniunea Comisiei interguvernamentale de la Chișinău s-a dat o apreciere pozitivă a cooperării dintre experții din cele două țări, îndeosebi în sfera de minimizare a formei de acces pe piaţa rusească şi creşterea numărului de puncte vamale specaile pentru livrarea vinurilor moldovenesti.

Onişcenko a declarat că autorităţile de la Chişinău au refuzat să prezinte experţilor ruşi sistemul national de control al calităţii producţiei vinicole. În plus, autoritaţile au decis să nu organizeze o întâlnire cu reprezentanţii business-ului care efectuează livrările vinicole în Rusia, a mai spus oficialul pentru sursă.

„Se pare ca aceasta se poate explica fie prin nivelul ridicat de ocupare al organelor guvernamentale responsabile din Moldova, fie prin faptul ca producţia vinicolă nu mai este ramura de bază pentru bugetul economiei moldoveneşti ”, conchide Onişcenko.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe