Bogdan Daradan
Publicat în 20 noiembrie 2012, 17:54 / 207 elite & idei

Ghenadi Onişcenko: Republica Moldova şi-a îmbunătăţit calitatea vinurilor pentru export

Ghenadi Onişcenko: Republica Moldova şi-a îmbunătăţit calitatea vinurilor pentru export

Calitatea vinului moldovenesc, livrat pe pieţele din Federaţia Rusă, s-a îmbunătăţit. Cu toate acestea, Republica Moldova ar trebui să îşi reînnoiască producţia. De această părere este şeful Rospotrebnadzor, Ghenadi Onişcenko, care a făcut declaraţii în acest sens într-un interviu pentru „Interfax”.

Potrivit oficialului, după „zdruncinarea” care a fost, acum vinul este cu mult mai bun. Dar, adaugă acesta, „Moldova nu reutilează producţia şi păstrează vechile practici”. Acesta menţionează ca acest lucru se referă atât la capacitatea de producţie, cât şi la cultivarea viţei-de- vie.

Moldova.ORH menţionează că Ghenadi Onișcenko a făcut parte din delegația rusă, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, care a întreprins de curând o vizită la Chișinău, pentru a participa la reuniunea Comisiei interguvernamentale de cooperare economică.

Șeful Rospotrebnadzor a declarat că la reuniunea Comisiei interguvernamentale de la Chișinău s-a dat o apreciere pozitivă a cooperării dintre experții din cele două țări, îndeosebi în sfera de minimizare a formei de acces pe piaţa rusească şi creşterea numărului de puncte vamale specaile pentru livrarea vinurilor moldovenesti.

Onişcenko a declarat că autorităţile de la Chişinău au refuzat să prezinte experţilor ruşi sistemul national de control al calităţii producţiei vinicole. În plus, autoritaţile au decis să nu organizeze o întâlnire cu reprezentanţii business-ului care efectuează livrările vinicole în Rusia, a mai spus oficialul pentru sursă.

„Se pare ca aceasta se poate explica fie prin nivelul ridicat de ocupare al organelor guvernamentale responsabile din Moldova, fie prin faptul ca producţia vinicolă nu mai este ramura de bază pentru bugetul economiei moldoveneşti ”, conchide Onişcenko.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe