OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 12:56 / 134 elite & idei

Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal

Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal

Peste 850.000 de persoane fizice sunt în situația de faliment personal de peste patru ani, iar în cazul în care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descărcare de datorii în cazul unui faliment scuzabil, a declarat, joi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferință despre Codul Insolvenței.

„În altă ordine de idei, presupunând că se întinde pe mai mult de doi ani, chiar dacă se pune în vânzare casa, îi este permis să stea acolo până reușește să își găsească o altă casă, eventual cu chirie, astfel încât să nu fie aruncat în stradă. De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciară ca la firme, care presupune sau nu tăieri de datorii, dar presupune și o disciplină fiscală, un control, o monitorizare și o reinserție socială și economică”, a spus Gheorghe Piperea.

Acesta a precizat că proiectul Legii falimentului personal pe care l-a elaborat se află în analiză la Camera Deputaților.

Totodată, avocatul Piperea a afirmat că nu înțelege motivul pentru care FMI sau Comisia Europenă se opun acestei legi din moment ce aceasta se aplică în alte țări.

Ziarul Bursa, în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), organizează, joi, conferința ‘Codul insolvenței’.

Temele discutate în cadrul conferinței vizează propunerile legislative pentru noul Cod, stadiul lucrărilor în Parlament ale noului Cod al Insolvenței, transformarea creanțelor în acțiuni — o soluție pentru reorganizare, cine pierde și cine câștigă/creanțe garantate-creanțe chirografare, finanțarea companiilor în insolvență, restructurarea companiilor — soluție de redresare a economiei precum și implicațiile insolvenței asupra mediului de afaceri.

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe