OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 12:56 / 167 elite & idei

Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal

Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal

Peste 850.000 de persoane fizice sunt în situația de faliment personal de peste patru ani, iar în cazul în care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descărcare de datorii în cazul unui faliment scuzabil, a declarat, joi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferință despre Codul Insolvenței.

„În altă ordine de idei, presupunând că se întinde pe mai mult de doi ani, chiar dacă se pune în vânzare casa, îi este permis să stea acolo până reușește să își găsească o altă casă, eventual cu chirie, astfel încât să nu fie aruncat în stradă. De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciară ca la firme, care presupune sau nu tăieri de datorii, dar presupune și o disciplină fiscală, un control, o monitorizare și o reinserție socială și economică”, a spus Gheorghe Piperea.

Acesta a precizat că proiectul Legii falimentului personal pe care l-a elaborat se află în analiză la Camera Deputaților.

Totodată, avocatul Piperea a afirmat că nu înțelege motivul pentru care FMI sau Comisia Europenă se opun acestei legi din moment ce aceasta se aplică în alte țări.

Ziarul Bursa, în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), organizează, joi, conferința ‘Codul insolvenței’.

Temele discutate în cadrul conferinței vizează propunerile legislative pentru noul Cod, stadiul lucrărilor în Parlament ale noului Cod al Insolvenței, transformarea creanțelor în acțiuni — o soluție pentru reorganizare, cine pierde și cine câștigă/creanțe garantate-creanțe chirografare, finanțarea companiilor în insolvență, restructurarea companiilor — soluție de redresare a economiei precum și implicațiile insolvenței asupra mediului de afaceri.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe