OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:04 / 255 elite & idei

Gruia Stoica a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’

Gruia Stoica a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica, a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’, după ce compania pe care o conduce, Grampet Group, a participat la nu mai puțin de patru privatizări internaționale ale unor operatori feroviari de transport de marfă, în doar primele 8 luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al grupului.

‘Sunt onorat să primesc acest premiu, pe care vreau să-l dedic managementului Grampet Group-Grup Feroviar Român, celor 9.000 de angajați ai Grupului, precum și echipelor de lucru și de negociere care, în doar 8 luni de zile, au avut de gestionat nu mai puțin de patru privatizări majore, strategice, în patru țări, patru culturi diferite: privatizarea din România a CFR Marfă, privatizarea din Croația a HZ Cargo, privatizarea din Bulgaria a BDZ Cargo și privatizarea din Grecia a TRAINOSE. Este o activitate dificilă chiar și pentru cele mai mari dintre companiile globale (…)”, a precizat Gruia Stoica.

În România, privatizarea CFR Marfă a eșuat, întrucât clauzele suspensive de care era condiționată finalizarea tranzacției nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată, pe 20 iunie 2013, câștigătoare a competiției pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societății către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.

Prețul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR și-a asumat investiții de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.AGERPRES/(AS — editor: Mariana Nica)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe