OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2014, 00:19 / 291 elite & idei

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua „HZ Cargo” din Croatia

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua „HZ Cargo” din Croatia

Gruia Stoica, proprietarul Grampet Group, din care face parte Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei pentru cumpararea operatorului feroviar HZ Cargo, justifica esecul procesului de privatizare prin deprecierea consistenta a companiei de la momentul initierii procedurii.

„Dupa un lung proces de negociere, marcat pe tot parcursul lui de obstacole birocratice impuse de formatul in care a fost organizata privatizarea, Ministerul Transporturilor din Croatia a ajuns la concluzia ca barierele de natura legala si legate de starea financiara deteriorata a companiei feroviare de stat HZ Cargo fac imposibila finalizarea tranzactiei in conditiile stabilite initial.

Partea croata a recunoscut, in cadrul negocierilor, dar si in conferinta de presa organizata astazi (luni – n.red.) de ministrul Doncic (Sinisa Hajdas Doncic, ministrul croat al Transporturilor – n.red), faptul ca situatia HZ Cargo s-a depreciat consistent de la inceputul procedurii de privatizare si pana acum si a ales sa sisteze negocierile, urmand sa rezolve aceste probleme inaintea lansarii unui nou proces de privatizare”, a spus omul de afaceri pentru Mediafax.

Autoritatile croate au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca privatizarea operatorului de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia a esuat dupa ce castigatorul licitatiei, GFR, a modificat conditiile aferente tranzactiei.

GFR fost desemnat in iulie 2013 castigatorul licitatiei pentru achizitionarea unei participatii de 75% la compania de stat din Croatia.

De asemenea, GRF a castigat in luna iunie 2013 licitatia pentru privatizarea CFR Marfa. Tentativa de privatizare a esuat si in acest caz, ca urmare a depasirii termenului limita de 14 octombrie pentru finalizarea vanzarii.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe