OraNoua.ro
Publicat în 2 ianuarie 2013, 17:25 / 290 elite & idei

Gruia Stoica: Grampet se extinde peste Ocean – acord de colaborare cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba

Gruia Stoica: Grampet se extinde peste Ocean – acord de colaborare cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba

Grampet, cel mai mare grup feroviar privat din România, condus de omul de afaceri Gruia Stoica originar din satul gălăţean Toflea, îşi extinde operaţiunile peste Atlantic, transmite cotidianul Viata Libera.

După ce a acaparat segmente din piaţa feroviară din Balcani, Grampet a încheiat recent un acord de colaborare cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba. “Prin acest acord se are în vedere, în mod deosebit, colaborarea în domeniul construcției și reparației de locomotive şi vagoane pentru trenurile de călători și de marfă ale căilor ferate cubaneze”, a anunţat Grampet, printr-un comunicat de presă.

Negocierile şi semnarea acordului au fost făcute în Havana pe durata desfăşurării Târgului Internaţional FIHAV 30. În perioada următoare, specialiştii căilor ferate cubaneze se vor deplasa în România, la societăţi din cadrul Grampet Grup, pentru a pune în aplicare prevederile acordului semnat.

Documentul a fost semnat de către Miguel Acuńa, directorul General al Uniunii Căilor Ferate din Republica Cuba şi de către Graţian Călin, vice-preşedinte al Grampet Group.

Prin documentul semnat, Grampet Group îşi lărgeşte activitatea sa internaţională, adăugând şi Republica Cuba în lista ţărilor în care îşi desfăşoară activitatea.

În prezent, Grampet Group este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România, fiind totodată şi cel mai important jucător în sectorul transportului feroviar din Europa Centală şi de Sud-Est, oferind servicii de transport şi logistică în nouă ţări europene.

Grampet Grup, condus de omul de afaceri Gruia Stoica (foto), include 14 companii active în diverse segmente ale sectorului feroviar, care oferă mai multe tipuri de servicii integrate – transport, logistică, reparaţii, IT specializat pe segmentul feroviar. În acest moment, Grampet Grup derulează operaţiuni în şapte ţări – România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Serbia, Ucraina şi Moldova.

Omul de afaceri Gruia Stoica are o avere estimata la 420-430 milioane euro.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe