Matei Bogdan
Publicat în 21 noiembrie 2018, 12:56 / 191 elite & idei

Gruia Stoica: Grup Feroviar Roman opereaza acum si in Serbia

Gruia Stoica: Grup Feroviar Roman opereaza acum si in Serbia

Compania EURORAIL LOGISTICS doo Serbia, parte a Grupului Grampet-GFR, este operationala, iar primul tren incarcat a efectuat transportul cu resurse proprii si personal sarb.

Lansarea operatiunilor EURORAIL LOGISTICS doo Serbia are loc in acelasi an in care tara vecina liberalizeaza piata de transporturi de marfuri pe cale ferata.

Primul tren incarcat a parcurs traseul Subotica (granita cu Ungaria) – Surcin (in apropiere de Belgrad). Din Surcin urmeaza sa plece un tren incarcat pana la granita cu Romania, de unde va fi preluat de Grup Feroviar Roman. Operatorii Grupului GRAMPET realizeaza, astfel, un cerc al transporturilor si schimburilor de marfa, rezultand o dezvoltare regionala mai puternica printr-o conectivitatea mai buna.

„Vorbim despre o premiera, pentru ca onoram si conectam comenzile clientilor in mai multe tari, in special Serbia, la scurt timp dupa liberalizarea pietei locale de transporturi pe calea ferata. Suntem, de altfel, primul operator privat roman de profil prezent in acest moment in tara vecina”, subliniaza Gruia Stoica, Presedintele Grupului GRAMPET – Grup Feroviar Roman. „Ne consolidam astfel pozitia de lider regional si profilul international, Grupul GRAMPET fiind prima multinationala infiintata in Romania, cu prezenta in Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croatia, Austria, Germania si, de curand, Grecia) si cu strategie de extindere in alte 7 tari”.

EURORAIL LOGISTICS doo Serbia este cel mai tanar operator din grup, fiind licentat pentru transportul intern si international de marfuri pe calea ferata si manevra industriala din 2013.

Pentru a preintampina solicitarile clientilor, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, impreuna cu operatorii feroviari din grup GRAMPET CARGO AUSTRIA, TRAIN HUNGARY, TRAIN HUNGARY CROATIA, GRUP FEROVIAR ROMAN, BULGARIAN RAILWAY COMPANY ofera solutii logistice complexe, dispunand de o flota de 20.000 vagoane si 400 locomotive.

Experienta si know-how-ul echipei Grup Feroviar Roman a fost esentiala pentru lansarea primului operator feroviar privat roman din Serbia.

„Am construit business-ul treptat, cu pasi marunti, pentru ca suntem pe o piata noua si a trebuit sa ne familiarizam cu regulamentul sarb de transporturi pe cale ferata”, spune Adrian Andon, consultant, divizia de Exploatare. „Impreuna cu colegii mei Claudia Peter (project manager GRAMPET Group), Bogdan Stegarescu (Comercial), Ing. George Stoica, Business Developer – Echipa Tehnica de la Bucuresti, si Mihaela Lasakovic (reprezentant local), am vizualizat fiecare statie in parte, de la Vrsac pana la Belgrad, am angajat primii mecanici si revizori tehnici de vagoane (RTV-isti), le-am transmis instructiunile si modul de lucru al Grupului Feroviar Roman si, iata, se vad primele rezultate”.

Primul tren incarcat al EURORAIL LOGISTICS doo Serbia a efectuat transportul cu resurse proprii si personal sarb, intr-un timp mai mic fata de media locala, datorita flotei sale eficiente.

Cu un portofoliu de clienti in crestere, compania isi propune sa angajeze peste 100 de oameni in 2019, cu precadere mecanici, ingineri, dispeceri si RTV-isti. Noii angajati vor beneficia de pachete salariale motivante si programe de calificare interna, Grupul GRAMPET aplicand o politica stricta de invatare continua si consolidare permanenta a competentelor tehnice.

Ultima ora:

ObservatorRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

PoliticRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

EconomieRăzvan Nicolescu: Un fost ministru al Energiei explică ce vor să facă ungurii cu gazul românesc extras din Marea Neagră

ExternAlexandru Lăzescu: Va putea supraviețui NATO escaladării tensiunilor transatlantice?

EvenimenteIulian Fota: Lansare Ghidul Alegerilor Europarlamentare 2019

CulturaSever Voinescu: Cine ţine lanţul?

SocialSebastian Burduja: Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe