Matei Bogdan
Publicat în 17 februarie 2021, 15:32 / 63 elite & idei

Gruia Stoica: Grupul Grampet anunţă investiţii de 14 milioane de euro la fabrica de reparaţii vagoane din Ungaria. Operatorul a achiziţionat terenul de 28 ha pe care se află fabrica Grampet Debrecen Vagongyár

Gruia Stoica: Grupul Grampet anunţă investiţii de 14 milioane de euro la fabrica de reparaţii vagoane din Ungaria. Operatorul a achiziţionat terenul de 28 ha pe care se află fabrica Grampet Debrecen Vagongyár

Grupul Grampet, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est, controlat de Gruia Stoica, a cumpărat terenul de 28 de hectare pe care se află fabrica Debrecem Vagongyár din Ungaria şi va investi 14 milioane euro în următorii 5 ani pentru modernizarea uzinei de vagoane.

Grampet a plătit 6,5 milioane euro pentru cele 28 de hectare. Fabrica Debrecen Vagongyár a fost cumpărată de compania românească în urmă cu 12 ani.

”Am preluat un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa şi  ne-am asumat să îl creştem, ducând mai departe reputaţia maghiară în domeniu. În acest timp, divizia din ţara vecină şi-a dublat cifra de afaceri şi a devenit profitabilă. Astăzi, activităţile noastre din Ungaria (transportatorul feroviar de marfă Train Hungary din Budapesta şi uzina de vagoane din Debrecen) contribuie cu aproape 11,2% la cifra de afaceri pe care o raportăm anual la nivel de grup”, a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grampet.

Peste 70% din cifra de afaceri a Grampet Debreceni Vagongyár este generată în prezent de contracte cu parteneri din vestul Europei. În fiecare an, uzina desfăşoară activităţi generale de revizie, modernizare şi reparaţie pentru aproape 2.000 de vagoane.

www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe