Matei Bogdan
Publicat în 19 iunie 2019, 21:55 / 281 elite & idei

Gruia Stoica: Grupul Grampet, nominalizat la Premiile Emerging Europe 2019

Gruia Stoica: Grupul Grampet, nominalizat la Premiile Emerging Europe 2019

Grupul feroviar romanesc Grampet este nominalizat alaturi de alte 9 finaliste la categoria Campionul Regional al Anului, din cadrul premiilor Emerging Europe 2019. Nominalizarea vine ca urmare a strategiei de dezvoltare regionala si activitatea din 2018 a companiei.

Campionul Regional al Anului este selectat dintr-o lista de companii care si-au consolidat operatiunile si/ sau s-au extins in tarile din Europa emergenta in mod organic sau prin achizitii. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei de Premiere organizate la sediul BERD din Londra, pe 28 iunie.

Cu o prezenta in 10 tari europene (harta atasata), Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Roman este prima multinationala cu capital romanesc si cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfa si logistica din Romania si Europa de Sud-Est. Totodata, este prima companie europeana care s-a alaturat Asociatiei Middle Corridor – Ruta de Transport International Trans-Caspica.

In luna noiembrie, grupul a lansat operatiunile EURORAIL LOGISTICS doo Serbia, devenind astfel primul operator privat roman de profil prezent in tara vecina. Totodata, compania fanion Grup Feroviar Roman a infiintat de curand o sucursala in Grecia. In prezent, Grupul GRAMPET analizeaza intrarea pe alte sapte piete europene – Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Slovacia, Cehia, Belgia si Olanda.

„Nominalizarea Grupului GRAMPET intr-o competitie de o asemenea amploare recompenseaza eforturile pe care le depunem de 20 de ani pentru a pune Romania pe harta mondiala a transportului feroviar de marfa”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Gruia Stoica (foto), presedintele GRAMPET Group.

„In ceea ce ne priveste, continuam sa dezvoltam coridoarele de transport pe calea ferata ce leaga Europa de Asia. Pe de o parte, ne consolidam reteaua europeana, cautand sa oferim clientilor o experienta transfrontaliera integrata. In paralel, construim aliante strategice cu partenerii asiatici din Middle Corridor. Acordul anuntat saptamana trecuta cu NMSC Kazmortransflot LLP, operatorul naval de stat al Republicii Kazahstan, reprezinta cel mai recent exemplu”, a mai adaugat Gruia Stoica.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe