Matei Bogdan
Publicat în 19 iunie 2019, 21:55 / 147 elite & idei

Gruia Stoica: Grupul Grampet, nominalizat la Premiile Emerging Europe 2019

Gruia Stoica: Grupul Grampet, nominalizat la Premiile Emerging Europe 2019

Grupul feroviar romanesc Grampet este nominalizat alaturi de alte 9 finaliste la categoria Campionul Regional al Anului, din cadrul premiilor Emerging Europe 2019. Nominalizarea vine ca urmare a strategiei de dezvoltare regionala si activitatea din 2018 a companiei.

Campionul Regional al Anului este selectat dintr-o lista de companii care si-au consolidat operatiunile si/ sau s-au extins in tarile din Europa emergenta in mod organic sau prin achizitii. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei de Premiere organizate la sediul BERD din Londra, pe 28 iunie.

Cu o prezenta in 10 tari europene (harta atasata), Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Roman este prima multinationala cu capital romanesc si cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfa si logistica din Romania si Europa de Sud-Est. Totodata, este prima companie europeana care s-a alaturat Asociatiei Middle Corridor – Ruta de Transport International Trans-Caspica.

In luna noiembrie, grupul a lansat operatiunile EURORAIL LOGISTICS doo Serbia, devenind astfel primul operator privat roman de profil prezent in tara vecina. Totodata, compania fanion Grup Feroviar Roman a infiintat de curand o sucursala in Grecia. In prezent, Grupul GRAMPET analizeaza intrarea pe alte sapte piete europene – Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Slovacia, Cehia, Belgia si Olanda.

„Nominalizarea Grupului GRAMPET intr-o competitie de o asemenea amploare recompenseaza eforturile pe care le depunem de 20 de ani pentru a pune Romania pe harta mondiala a transportului feroviar de marfa”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Gruia Stoica (foto), presedintele GRAMPET Group.

„In ceea ce ne priveste, continuam sa dezvoltam coridoarele de transport pe calea ferata ce leaga Europa de Asia. Pe de o parte, ne consolidam reteaua europeana, cautand sa oferim clientilor o experienta transfrontaliera integrata. In paralel, construim aliante strategice cu partenerii asiatici din Middle Corridor. Acordul anuntat saptamana trecuta cu NMSC Kazmortransflot LLP, operatorul naval de stat al Republicii Kazahstan, reprezinta cel mai recent exemplu”, a mai adaugat Gruia Stoica.

Ultima ora:

ObservatorSebastian Burduja: Sunt onorat să mă regăsesc printre propunerile Guvernului României pentru Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

PoliticSebastian Burduja: Sunt onorat să mă regăsesc printre propunerile Guvernului României pentru Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

EconomieSergiu Manea, Conferința Profit.ro : Cerințele de capital și reglementările de risc pun în inferioritate băncile europene

ExternBogdan Aurescu retrage observațiile trimise la CEDO de fostul agent guvernamental în cazul Dragnea împotriva României: ”Observațiile au fost formulate în detrimentul intereselor statului român”

EvenimenteAndreea Paul: Despre lumea actuală, meseriile viitorului și noile competențe

CulturaMireille Rădoi: Noiembrie muzical, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

SocialGeorge Butunoiu: Să-mi ţin promisiunea sau să nu o ţin, dacă tot moare în curând?

MoldovaAndrei Vlăsceanu: Mişcările de şah de la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe