Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 17:52 / 159 elite & idei

Gruia Stoica, interesat sa doteze cu telegondole Partia de pe Muntele Semenic

Gruia Stoica, interesat sa doteze cu telegondole Partia de pe Muntele Semenic
+ Observator

Cea mai lungă pârtie din țară, care se întinde de pe Muntele Semenic și până în comuna Văliug, este funcțională încă de anul trecut. Pentru că nu există încă o instalație de transport pe cablu, autoritățile locale le pun schiorilor la dispoziție autobuze. Lucrurile se pot schimba însă în viitorul apropiat.

Planul de montare a telegondolei pentru cea mai lungă pârtie din țară este în stadiul de negociere. Cel puțin, asta susțin autoritățile locale de la Văliug. De mai multe luni, acestea poartă discuții cu omul de afaceri Gruia Stoica, ce figurează în topurile revistelor de profil ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din România. Potrivit edilului-șef, Sorin Blaga, milionarul în euro ar fi interesat să investească într-o astfel de instalație pe Muntele Semenic. „Acum o săptămână am fost la București, la domnul Stoica, l-am rugat să ne dea terenul pe care dânsul e proprietar. Acum, discuții sunt, pentru că dumnealui spunea că este dispus să investească, în sensul că având terenul, este dispus să cumpere telegondola”, a spus primarul comunei Văliug, Sorin Blaga, pentru „Express de Banat”. Acesta se gândește că cel mai potrivit în această situație ar fi un contract de asociere între Primărie și omul de afaceri.

Cine este Gruia Stoica
Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat în 2001 hotelurile de pe Muntele Semenic, privatizate de Guvernul de la vremea respectivă. În cauză sunt Nedeea și Central, care împreună au circa 600 de locuri de cazare. Administrarea dezastruoasă a acestora însă, le-a pus lacăt pe ușă, fără ca milionarului să îi pese de mica sa investiție de la 1.400 de metri altitudine.

În discuțiile pe care administrația locală le-a purtat cu Gruia Stoica au intrat și imobilele de pe Semenic.„Referitor la acestea, dumnealui a declarat că dacă știa că oamenii care le-au administrat sunt de rea credință, nu le-ar fi lăsat în grija lor. Este hotărât să le vândă, dacă este cazul!”, a adăugat primarul de la Văliug.

Plan de rezervă pentru telegondolă
Dat fiind contextul în care omul de afaceri și-a manifestat intenția de a se implica într-un parteneriat public-privat, administrația locală are și o a doua variantă pentru construirea unei telegondole. „Varianta B este schimbul de teren cu Romsilva și gondola pe care omul de afaceri Romeo Dunca a promis că ne-o dă. Până la urmă, important este să finalizăm lucrările până anul viitor. Nu contează cine montează instalația pentru că, paradoxal, lucrările sunt cea mai mică problemă”, subliniază edilul-șef.

Articol publicat pe www.expressdebanat.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe