OraNoua.ro
Publicat în 7 august 2013, 18:44 / 209 elite & idei

Gruia Stoica: Ne aflăm în discuţii avansate cu bănci din top 5 mondial pentru finanţarea achiziţiei CFR Marfă

Gruia Stoica: Ne aflăm în discuţii avansate cu bănci din top 5 mondial pentru finanţarea achiziţiei CFR Marfă

Grupul Grampet – GFR, câştigătorul licitaţiei privind vânzarea CFR Marfă, este în discuţii avansate cu instituţii financiare internaţionale care se află în top 5 mondial, pentru a finanţa această achiziţie, potrivit unui comunicat al grupului, remis, luni, AGERPRES.

Reprezentanţii GFR dezmint informaţiile potrivit cărora compania sau acţionarul principal, Gruia Stoica, ar avea probleme financiare.

‘Precizăm că: I) Nu avem probleme de bonitate, ci, din contră, ne aflăm în discuţii avansate cu instituţii financiare internaţionale care se află în top 5 mondial, în vederea finanţării pentru CFR Marfă; II) Avem achitate la zi toate impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, iar GFR-Grampet nu are vreo restricţie impusă asupra conturilor; III) Acţionarul principal Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal aflat în derulare; IV) Toate afacerile dezvoltate de GFR-Grampet de-a lungul a 13 ani de creştere continuă şi solidă au fost şi sunt făcute în deplină transparenţă şi conform legilor ţării, iar peste 90% din contractele noastre se derulează cu operatori private şi nu cu statul român’, se arată în comunicat.

Oficialii companiei amintesc faptul că, dacă ar fi existat probleme sau riscuri, acestea ar fi fost aduse la cunoştinţa instituţiilor abilitate, care nu ar fi permis companiei să ajungă în acest stadiu evaluat al procesului de privatizare.

În comunicat se mai arată că GFR este ţinta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice, cu scopul de a anula privatizarea CFR Marfă.

În data de 20 iunie, Grup Feroviar Român, companie aparţinând omului de afaceri Gruia Stoica, a fost declarată câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă. Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi ar urma să fie achitat integral. Pe de altă parte, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei în CFR Marfă. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Cioacă, editor: Andreea Marinescu)

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe