Adriana
Publicat în 29 august 2012, 08:46 / 98 elite & idei

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere
+ Observator

Compania Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat de transport marfă pe calea ferată, negociază de mai multe luni cu Electroputere Craiova preluarea diviziei de fabricare şi reparaţie de locomotive a fabricii craiovene.

Electroputere a renunţat oficial la această divizie în urmă cu patru luni. Patronii arabi ai fabricii craiovene ar vrea de la GFR 5 milioane de euro în această tranzacţie, potrivit lui Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat de la Electroputere.  „Oricum, modernizările de locomotive pe care le mai facem sunt pentru GFR, ei au un plan de extindere regional aşa că au nevoie de locomotive”, spune Bojenoiu, citat de economica.net. În aprilie, directorul Electroputere Adrian Dumitriu afirma că ar exista mai multe companii interesate de divizia de locomotive, două din China, dar şi gigantul ceh Skoda.  Liderul de sindicat spune însă că acum negocieri există doar cu GFR.

În ultimele două decenii, Electroputere nu a mai produs nici o locomotivă. Compania craioveană se va axa pe fabricarea de transformatoare de putere şi motoare electrice care au acoperit 90% din vânzările pe anul trecut, cifrate la circa 47 de milioane de euro. Electroputere Craiova este deţinută, din 2007, de grupul saudit Al Arrab Contracting Company.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe