Adriana
Publicat în 29 august 2012, 08:46 / 148 elite & idei

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere
+ Observator

Compania Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat de transport marfă pe calea ferată, negociază de mai multe luni cu Electroputere Craiova preluarea diviziei de fabricare şi reparaţie de locomotive a fabricii craiovene.

Electroputere a renunţat oficial la această divizie în urmă cu patru luni. Patronii arabi ai fabricii craiovene ar vrea de la GFR 5 milioane de euro în această tranzacţie, potrivit lui Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat de la Electroputere.  „Oricum, modernizările de locomotive pe care le mai facem sunt pentru GFR, ei au un plan de extindere regional aşa că au nevoie de locomotive”, spune Bojenoiu, citat de economica.net. În aprilie, directorul Electroputere Adrian Dumitriu afirma că ar exista mai multe companii interesate de divizia de locomotive, două din China, dar şi gigantul ceh Skoda.  Liderul de sindicat spune însă că acum negocieri există doar cu GFR.

În ultimele două decenii, Electroputere nu a mai produs nici o locomotivă. Compania craioveană se va axa pe fabricarea de transformatoare de putere şi motoare electrice care au acoperit 90% din vânzările pe anul trecut, cifrate la circa 47 de milioane de euro. Electroputere Craiova este deţinută, din 2007, de grupul saudit Al Arrab Contracting Company.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe