Adriana
Publicat în 13 noiembrie 2013, 17:03 / 77 elite & idei

Gruia Stoica şi bursele de studiu pentru tinerii din Toflea

Gruia Stoica şi bursele de studiu pentru tinerii din Toflea
+ Observator

Gruia Stoica a fost, în acest an, al doilea din Top 300 Capital, cu o avere estimată la circa 500 de milioane de euro. Nu puţini sunt oamenii din comună care spun că milionarul care a pus bazele GFR n-a uitat nicio clipă de unde a plecat şi că investeşte în comunitatea în care s-a născut. Strategia este unică, cel puţin la nivel de judeţ. Investiţiile – derulate prin intermediul Fundaţiei „Toflea” pe care milionarul în euro a creat-o în comună – se fac mai întâi în educaţia şi schimbarea mentalităţilor comunităţii şi abia apoi în infrastructură.
„În cursul anului trecut am avut circa 360 de bursieri, susţinuţi financiar pentru a urma un liceu, facultate sau studii post-universitare. Sigur că banii puteau fi investiţi şi în infrastructură, dar pe termen lung rezultatele n-ar mai fi aceleaşi. Educaţia este esenţială. Condiţia acordării ajutorului pentru toţi bursierii este ca, din anul II de facultate, să se angajeze. Pot lucra două ore pe zi, patru sau mai multe, în funcţie de cum îşi fac programul. Studiul trebuie să rămână prioritar, dar tinerii trebuie să se obişnuiască să trăiască pe picioarele lor”, ne-a declarat primarul din Brăhăşeşti, Mircea Dumitru.
Până la acest moment, totul s-a făcut doar cu sprijinul celui mai cunoscut fiu al satului Toflea, multimilionarul Gruia Stoica. Acum, ne spun edilul, după ce Fundaţia şi-a demonstrat utilitatea şi eficienţa, se scriu proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe