OraNoua.ro
Publicat în 1 aprilie 2015, 17:46 / 141 elite & idei

Hunor Kelemen: Mâine sau poimâine va ajunge prin poștă demisia în original a lui Marko Attila

Hunor Kelemen: Mâine sau poimâine va ajunge prin poștă demisia în original a lui Marko Attila

Președintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat miercuri că a primit prin email demisia deputatului Marko Attila Gabor, adăugând că, probabil, în două zile originalul va ajunge prin poștă.

„Am primit prin mail astăzi, pe la ora trei, nu știu exact, dar în timpul ședinței comune a celor două Camere, și am printat și am dat președintelui Camerei (demisia — n.r.). Acum zece — 11 zile, nu mai știu exact, pe 20 martie, am avut o întâlnire cu domnul Marko în Ungaria. El mi-a spus atunci că se gândește la o demisie și astăzi am primit această demisie prin mail. (…) Colegii din Biroul permanent au discutat această demisie și au zis că au luat la cunoștință, dar votul în plenul Camerei, care înseamnă un vot pentru vacantarea postului, se va da în momentul în care ajunge prin poștă originalul și probabil mâine sau poimâine, fiindcă în două zile bănuiesc că va ajunge și originalul prin poștă, atunci se vacantează acest post”, a declarat Hunor Kelemen la Parlament.

Întrebat dacă i-a comunicat lui Marko Attila Gabor că plenul va lua act de demisia lui abia săptămâna viitoare și că este nevoie să trimită în original demisia, Kelemen a spus că personal nu a vorbit cu el.

Președintele UDMR a opinat că este o decizie „curajoasă”, „corectă” din partea lui Marko Attila Gabor și că este convins că va reuși să își demonstreze nevinovăția.

Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri scoaterea de pe ordinea de zi, pentru o săptămână, a raportului Comisiei juridice cu privire la cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Marko Attila Gabor.

De asemenea, plenul Camerei a decis, tot miercuri, amânarea cu o săptămână a citirii demisiei deputatului UDMR Marko Attila Gabor, până când va ajunge cererea de demisie în original.

agerpres.ro

Ultima ora:

ObservatorBogdan Neacșu: Vom accelera investițiile în tehnologie și în furnizarea de experiențe omnichannel

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe