OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 13:20 / 140 elite & idei

Ioan Mircea Pașcu, comandor al Ordinului Militar din România

Ioan Mircea Pașcu, comandor al Ordinului Militar din România

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu și directorul filialei Satu Mare a Universității de Vest ‘Vasile Goldiș’, Gavrilă Ardelean, au primit luni distincția de comandori ai Ordinului Militar din România (OMR).

Președintele OMR, Adrian Constantin, le-a înmânat acestora diplomele pe o hârtie veche de 200 de ani după care au depus jurămintele de credință pe o biblie din 1914, care a fost exemplarul de bibliotecă a lui Carol I, donat acestui ordin de către Casa Regală. Distincțiile au fost acordate „ca urmare a recunoașterii contribuției la emanciparea națiunii”, hotărârea fiind luată de conducerea forului.

„Am fost în situații în care am avut responsabilități, alteori am avut responsabilități numai pentru mine însumi”, a spus Ioan Mircea Pașcu.

Actualul europarlamentar a afirmat că din toate funcțiile deținute, printre care și cea de ministru al Apărării, a militat pentru intrarea României în NATO și Uniunea Europeană, pentru a fi pe „partea sigură a străzii” până la revenirea Rusiei.

Din consiliul de conducere al OMR mai fac parte acad. Dinu C. Giurescu, Constantin Bălăceanu Stolnici, Răzvan Teodorescu, Dan Berindei, Mugur Isărescu, Nicolae Văcăroiu, etc.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe