Ioan Mircea Pașcu: Implementarea deciziilor summitului NATO de la Newport, esențială pentru securitatea României
Implementarea eficientă a deciziilor Summitului NATO din Țara Galilor este esențială pentru securitatea României și a Alianței, a subliniat europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European. Eurodeputatul român a participat la Londra la conferința internațională a Institutului Regal pentru Relații Internaționale Chatham House, informează biroul de presă al PSD într-un comunicat difuzat vineri.
Conferința de joi și vineri, cu tema „Implementarea deciziilor Summitului din Țara Galilor: de la strategie la acțiune”, a reunit reprezentanți marcanți din state membre NATO, din state partenere NATO și experți externi din mass-media, think-tank-uri și comunitățile academice, pentru a discuta cum se pot implementa măsurile decise la Summitul din Țara Galilor și modalitățile cele mai eficiente de lucru împreună.
Evenimentul a fost organizat de Institutul Regal pentru Relații Internaționale și Institutul German pentru Relații Internaționale și Securitate (SWP), caracterul restrâns, de lucru, al reuniunii fiind menit să ajute factorii decizionali să transpună în practică deciziile summitului. A fost primul din două evenimente de cercetare organizate de cele două prestigioase centre de analiză.
Summitul NATO desfășurat în septembrie 2014 la Newport, în Țara Galilor a fost un moment extrem de important pentru definirea unei viziuni strategice cuprinzătoare a NATO pentru următorul deceniu. Summitul a luat decizii privind întărirea apărării colective a Alianței, privind reasigurarea strategică, în principal a aliaților de la granița de est a NATO, dar și privind creșterea capacității de răspuns și management al crizelor.
Deciziile luate și măsurile concrete stabilite de șefii de stat și de guvern trebuie acum să fie implementate, iar NATO și statele membre trebuie să găsească modalități prin care să își pună în comun resursele lor semnificative într-un mod mai eficient, pentru a face față provocărilor actuale și viitoare, de la conflictele în desfășurare din Ucraina și Orientul Mijlociu, la amenințările pe termen mai lung ale atacurilor cibernetice și insecurității energetice, se menționează în comunicat.
Ultima ora:
ObservatorKaroly Borbely: „În această toamnă vom anunța primele PROIECTE concrete pe care le vom demara”
PoliticNicolae Ciucă: Am decis în coaliţia de guvernare să sprijinim planul liberal “România produce”, de reindustrializare a României
EconomieKaroly Borbely: „În această toamnă vom anunța primele PROIECTE concrete pe care le vom demara”
ExternMarco Badea: Referitor la explozia pagerelor folosite de membrii Hezbollah pentru comunicații între ei
SocialMarian Staș: Manifest puternic din partea unui expert în educație pentru redarea demnității de „meseriaș”, după eroarea școlii românești care a scos generații întregi de „șomeri cu diplomă” – „Toată lumea trebuie să înțeleagă că meseria e brățară de aur”
EvenimenteDiana Stafie: I was invited to attend an HP event – AI & Automation Summit in Bucharest – and share my perspective on the Future of Work in the AI reality
EditorialTeodor Baconschi: Viața la țară în secolul 21. Efectul european și glasul valorilor ancestrale într-o alianță de nota 10
CulturaAna-Maria Mihaescu: Salbek Opera Masterclass & Gala, 21-25 August 2024 – film of the event
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe