OraNoua.ro
Publicat în 22 octombrie 2014, 19:09 / 215 elite & idei

Ioana Lupea: Cine ne apără de serviciul cel rău

Ioana Lupea: Cine ne apără de serviciul cel rău

de Ioana Lupea

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

A fost sau n-a fost, singura sancţiune legală pentru incompatibilitatea lui Ponta este excluderea din magistratură, din care nu mai face parte de vreo 13 ani. Acum înţelegem mai bine şi candidatura lui Teodor Meleşcanu care nu e pentru preşedinţie, ci tot pentru SIE. Meleşcanu şi-a jucat perfect rolul de purtător de cuvânt în problema ofiţerului acoperit, acolo unde SIE  nu putea să vorbească. Şi despre asta a fost toata campania electorală.

Din vremea lui Harnagea, pe cînd România aplica prima oară pentru aderare la NATO,  ne aducem aminte de desecretizarea arhivei Dunărea (scandal) şi a operaţiunii Firul roşu (scandal şi mai mare) ceea ce face ca SIE şi agenţii săi nu poată fi bănuiţi de acţiuni pro-ruse, cum sugerează unii. Preşedintele ţine însă cu orice chip să ştie detaliile picante din misiunile lui Ponta, dacă le-a avut, şi cum generalii nu i le-au spus, poate I le dezvăluie Harnagea.

Ce bizar şi ce coincidenţă, acelaşi Harnagea a fost percheziţionat în dosarul Microsoft, deşi rolul său e încă obscur, imediat după ce Băsescu a dezvăluit că Ponta a fost ofiţer acoperit. Poate că după ce va fi fezandat de procurorii doamnei K. Harnagea v-a mărturisi şi adevărul îl va face liber. Nu poate fi doar o întâmplare stranie că Harnagea intră acum pe hitlistul doameni K. în a cărei independenţă nu voi crede decât după ce vor ajunge la DNA, pe lumină, şi prietenii preşedintelui.

Că tot vorbim de doamna K. dorinţa mea şi a prietenilor mei este ca după ce arestează tot PSD-ul, dacă aşa rezultă din dosare,  să demisioneze ca să înceapă anchetele şi în cercul lui Traian Băsescu, măcar pentru variaţie.  Că independenţa justiţiei aşa funcţionează în România, prin rotaţie la putere! Doar dacă ţara va fi condusă de doi procurori aşa cum doreşte doamna Macovei, de ea împreună cu domnul Morar, justiţia va cu adevărat independentă şi ţara va fi cu adevărat curată, că ne vor aresta pe toţi pe baza prezumţiei de vinovăţie până la proba contrară.

Să ne întoarcem la preşedintele nostru şi la serviciile secrete de a căror putere malefică ne apără, mai nou,  după ce el cu mâna lui a descuiat lacătul cuştii şi le-a lăsat să intre în politică. E fără precedent ca un şef de serviciu secret să fie numit peste noapte prim-ministru, iar celălalt să măsoare cu paşii,  furios, culoarele de la Cotroceni pentru că funcţia de prim-ministru îi fusesese promisă şi lui. Cum să promiţi celor doi şefi de servicii secrete, care mai au şi o istorie de competiţie, că-i pui prim-miniştri după ce pică Boc şi să te aştepţi ca ei să nu joace politic?! Şi cine ne apără se serviciile cele rele? Cel care spune de bună voie şi nesilit de nimeni că a izolat conducerea civilă a SIE şi că a lucrat direct cu militarii!

După un preşedinte care a lăsat în întreaga sa administraţie să se înţeleagă că ar conduce ţara pe baza unor informaţii la care noi, ceilalţi, nu avem acces, se impune o carantină. Lui Traian Băsescu îi prevăd un sevraj după informaţii secrete şi va avea sigur nevoie de un tratament de detoxifiere de servicii. Prognoza e pesimistă.  Dar serviciile secrete sunt obligate să facă un pas în spate, că şefii lor nu sunt fotomodele care fac reclamă pe coperţi lucioase la ultimul tip de maşină Enigma, lângă ultima fiţă de maşină de spălat.

 

Sursa: http://adevarul.ro/

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe