OraNoua.ro
Publicat în 14 octombrie 2015, 17:14 / 376 elite & idei

Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, în care se va discuta despre migrație

Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, în care se va discuta despre migrație

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de toamnă de la Bruxelles, unde se va discuta despre migrație, șeful statului precizând că România este solidară cu celelalte state membre UE în acest caz.

„Este foarte clar că acest fenomen a dus la situații complicate. În interiorul UE a dus la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. (…) Dacă vorbim despre migrație, cred că punctul de vedere al României este foarte bine cunoscut, însă vreau să repet un lucru foarte important: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției, este solidară cu celelalte țări ale UE, abordările noastre se bazează întotdeauna pe solidaritate și responsabilitate. Vom fi în continuare alături de celelalte state membre și vom contribui la soluții”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a spus că, la Consiliu, se vor discuta anumite aspecte ale migrației, care țin de securitatea frontierelor exterioare ale UE, chestiuni legate de țările de proveniență și cum pot fi ele ajutate, precum și despre țările de tranzit și cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe