Adriana
Publicat în 15 august 2018, 09:09 / 191 elite & idei

Ion M. Ioniță: Dacă e inacceptabil să baţi cetăţeni israelieni, e mai acceptabil să-i baţi pe români?

Ion M. Ioniță: Dacă e inacceptabil să baţi cetăţeni israelieni, e mai acceptabil să-i baţi pe români?
+ Observator

Propaganda legată de acţiunea legitimă şi regulamentară a jandarmilor a primit o puternică lovitură după ce s-a aflat că patru cetăţeni israelieni care mergeau cu un taxi în apropierea Pieţei Victoriei au fost smulşi din autoturism şi bătuţi de forţele de ordine chiar dacă s-au legitimat arătând că n-au nicio legătură cu evenimentele în desfăşurare.

Ambasada Israelului a publicat un comunicat în care afirmă că violenţele la care au fost supuşi cetăţenii israelieni sunt inacceptabile, iar victimele vor depune plângere penală.

Agresarea unui jurnalist de la televiziunea austriacă a provocat acelaşi gen de reacţie din partea cancelarului Austriei, Sebastian Kurz.

Ambasada Israelului a trecut uşor peste incidentul legat de declaraţiile lui Petre Daea prin care compara uciderea porcilor cu ororile de la Auschwitz. Dar acum, lucrurile nu mai ţin doar de a cere scuze pentru declaraţii puse pe seama necunoaşterii.

Este vorba despre agresarea unor cetăţeni care treceau prin zonă într-o maşină, fără a avea de a face cu protestul.

Jandarmii au acţionat violent fără a fi provocaţi, au folosit forţa împotriva unor oameni nevinovaţi.

Este o faptă care spulberă maşina de propagandă. Da, jandarmii au folosit forţa nejustificat şi au încălcat legea atunci când au bătut oameni paşnici.
Liviu Dragnea are o nouă problemă. A încercat să clădească o relaţie personală cu Israelul. A promis mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. În septembrie este programată o sedinţă comună a celor două guverne.

Cum s-ar organiza o asemenea reuniune în condiţiile în care cetăţeni israelieni au fost agresaţi şi nici măcar nu s-a cerut scuze din partea statului român?

Staul român va fi nevoit să recunoască faptul că a greşit în mod grav faţă de aceşti oameni. Ar putea să plătească despăgubiri.

Citeste mai mult: adev.ro/pdejm9

 

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe