Adriana
Publicat în 9 mai 2018, 09:06 / 55 elite & idei

Ion M. Ioniță: Grătar la Dragnea când vor fi gata 150 de kilometri de autostrada?

Ion M. Ioniță: Grătar la Dragnea când vor fi gata 150 de kilometri de autostrada?
+ Observator

Dintr-un dialog pe Facebook, liderul PSD s-a ales cu un eveniment de promovare. Micii pe care i-a adus la sediul partidului au devenit vedete ale ştirilor de televiziune. Bogdan Lungu, taximetristul din Galaţi care a venit la Bucureşti pentru a onora pariul pierdut cu Liviu Dragnea, a reuşit să-l pună pe şeful PSD în faţa unui nou pariu, de data asta cu miză reală. Va face guvernarea lui Dragnea 150 de kilometri de autostradă până în 2020?

Totul a pornit de la situaţia din trafic pe drumul de întoarcere de la mare, după vacanţa de 1 Mai. Dornic să se vadă că se află pe şosea, liderul PSD a intrat în dialog cu internauţii. Urmarea este cunoscută. Liviu Dragnea s-a ales cu PR-ul şi cu amenda pentru fiul său care nu făcuse inspecţia tehnică periodică a BMW-ului împrumutat tatălui pentru excursia pe litoral.

Domnul Lungu nu a mâncat din micii lui Dragnea, aduşi special din Teleorman, dar ei erau oricum destinaţi întregului popor. Iată cum socializează preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor cu naţiunea!

Un singur element a venit să atingă perfecţiunea evenimentului din Kiseleff. Oaspetele de la Galaţi a lansat un nou pariu, cel cu 150 de kilometri de autostradă.

Pare puţin, pentru un lider cu atâta putere şi influenţă. Dar provocarea este mare. De ani de zile, în România nu se mai taie panglici. Acum ceva vreme erau criticaţi premierii şi miniştrii care băteau drumurile ţării pentru a prinde o inaugurare de 10-15 kilometri. Ce vremuri! Dar s-au dus! Nu se mai taie nicio panglică, nu se mai deschide niciun tronson de autostradă, fie el chiar pe punctul să se surpe!

Cu câţiva mici, liderul PSD a reuşit să acopere un eveniment mediatic. Ieftin şi bun! De unde scoate cei 150 de kilometri de autostradă, asta este cu totul altceva. Pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, nu are cum să se bizuie. Întrebat mai demult când vor fi gata nişte lucrări, omul a spus că atunci când se vor termina!

“Domnul Lungu trebuie să se pregătească să-şi ia naveta de bere înapoi în 2020, când are toate şansele să câştige pariul şi să i-o dea din nou lui Liviu Dragnea în 2040 când autostrada ar putea fi gata.”

Ceea ce este foarte corect. Ce contează că şantierele în lucru de foarte mulţi ani sunt părăsite de antreprenori, că mobilizarea nu depăşeşte efectivele de pază, iar restul licitaţiilor adjudecate deja sunt în diverse faze de contestare? Nu asta e treaba Transporturilor. Important este să fii sigur că o lucrare este gata când se finalizează!

Cu asemenea viziune, Dragnea pierde pariul. Iar dacă se gândeşte la CNAIR, compania care ar trebui să se ocupe de autostrăzi şi drumuri, atunci şansele sunt şi mai mici. Tot ce ar putea să spere Dragnea ar fi nişte studii de fezabilitate, dar nici aici nu e nimic sigur! Până în 2020 s-ar putea să fie gata chiar mai multe studii de fezabilitate, dar niciunul pe deplin valabil, aşa cum se întâmplă de vreo 25 de ani pentru autostrada Piteşti-Sibiu.

Mulţi s-au întrebat ce este cu programul de guvernare până în 2040. În ritmul actual, marile proiecte începute, între care şi cei 150 de kilometri de autostradă, ar putea fi gata până atunci. Domnul Lungu trebuie să se pregătească să-şi ia naveta de bere înapoi în 2020, când are toate şansele să câştige pariul şi să i-o dea din nou lui Liviu Dragnea în 2040 când autostrada ar putea fi gata.

Până atunci, mici pentru tot poporul.

http://adevarul.ro/news/politica/gratar-dragnea-vor-gata-150-kilometri-autostradad-1_5af077f7df52022f75b07be5/index.html

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

PoliticKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

EconomieDaniel Dăianu: Principala problemă a României, dar şi a Europei Centrale şi de Est, ţine de riscul de depopulare şi faptul că cei mai buni oameni pleacă din ţările lor

ExternRadu Preda: Tehnologia minciunii

EvenimenteCristian Bușoi, organizator al evenimentului „UE 2019-2024: Cum putem sprijini eliminarea hepatitei virale, în conformitate cu strategia globală a OMS și SDGS ale ONU”

CulturaIonuţ Vulpescu: Domnul Goe la putere, de Ziua Culturii Naţionale

SocialMarian Staş: Dragă +PLUS,

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe