Bogdan Daradan
Publicat în 18 decembrie 2012, 13:18 / 261 elite & idei

Ion Sturza: Fără Voronin, Partidul Comunist din Republica Moldova se va destrăma

Ion Sturza: Fără Voronin, Partidul Comunist din Republica Moldova se va destrăma

Fostul premier, om de afaceri, Ion Sturza, consideră că liderul PCRM, Vladimir Voronin nu se va retrage din partid, pentru că asta ar însemna instantaneu dizolvarea acestuia. Voronin va fi până la capăt în PCRM, pentru a-și lua revanșa. Declarații în acest sens au fost făcute de Sturza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite UNIMEDIA.

„Niciodată Voronin nu va pleca din partid. Eu cred că dumnealui va merge până la capăt. A fost umilit în ultimii ani, pentru ca el să se lase aşa simplu dus de la conducerea Partidului Comuniştilor. El visează la o revanşă. Visează şi tinerii lui haiduci. Dar este puţin probabilă revenirea lor, aşa cum au revenit, la începutul anilor 2000”, a spus fostul premier.

În context, Sturza a menționat că urmează și alte plecări din partid pentru că membrii PCRM sunt destul de oportuniști. „Mulţi au venit pe valul interesului de a avea o parte din caşcavalul puterii. Atâţia ani fără de putere şi fără de accesul la resurse şi la influenţă îi fac pe unii să fie mai pragmatici. Şi cu cât vor fi mai aproape alegerile, cu atât mişcările acestea vor fi mai active, dar vreau să vă spun că nu numai din Partidul Comuniştilor. După câte eu înţeleg, şi în alte partide care sunt astăzi la guvernare mulţi se gândesc cum să se repoziţioneze în următoarele alegeri”, a subliniat sursa.

Totodată, acesta a atenționat că Partidul Democrat are în prezent o strategie agresivă de racolare a consilierilor locali. „Din păcate, suntem ostatici ai acestor ambiţii care sunt legate de conducerea celor două partide, PD și PLDM, pentru că PL-ul nu contează. Până la urmă, problemele le soluţionează, în Republica Moldova, Vlad Filat”, a conchis omul de afaceri.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe