Adriana
Publicat în 12 noiembrie 2012, 20:54 / 127 elite & idei

Ionel Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente

Ionel Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente
+ Observator

Statul roman poate impune, in schimbul stergerii creantelor AVAS si Electrica asupra Oltchim, investitii a caror valoare sa fie cel putin egala cu datoriile, a declarat consultantul financiar Ionel Blanculescu.

„Am gasit si o formula prin care cele 400 de milioane de euro datorie AVAS si Electrica, datoria la stat, poate fi anulata, daca o anulam pe calea ajutorului de stat legal. Ce inseamna ajutor de stat legal?

In baza directivelor Uniunii Europene, inseamna un ajutor conditionat de o valoare a investitiilor cel putin echivalenta. Deci tot de 400 de milioane de euro. Deci, daca acordam un termen rezonabil de cinci pana la sapte ani pentru un investitor, acesta va investi 400 de milioane de euro”, a spus Blanculescu.

Acesta a declarat ca a asigurat consultanta pentru o companie „situata la 200 de km est de Moscova” interesata de Oltchim, dar ca incercarile „au fost soldate cu esec”.

Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa.

Articol publicat pe www.business24.ro

 

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe