Adriana
Publicat în 29 februarie 2012, 13:15 / 225 elite & idei

Ionel Blănculescu: numirea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE reprezintă o mare garanţie şi pentru mediul economic

Ionel Blănculescu: numirea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE reprezintă o mare garanţie şi pentru mediul economic

Consultantul financiar Ionel Blănculescu a vorbit, luni, la emisiunea „Ultimul cuvânt”, difuzată de B1 TV, despre numirea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, precizând o asemenea decizie reprezintă „o garanţie” şi pentru mediul economic.

„M-am uitat în atribuţiile SIE să vedem cum afectează un astfel de serviciu activitatea economică (…). Am ajuns la concluzia că un om foarte bine pregătit,…respectat pe plan internaţional şi naţional, ar reprezenta pentru mediul economic o garanţie (…)”, a declarat analistul.

Ion Blănculescu consideră că după plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, preşedintele avea „responsabilitatea” numirii în funcţie a unei personalităţi cel puţin la fel de competente ca actualul premier.

„Eu cred că este de apreciat că o astfel de personalitate reuşeşte să ocupe un post de o asemenea importanţă, în special după plecarea unui om de foarte mare valoare, şi anume primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu, care deja ridicase foarte mult ştacheta acestui Serviciu de Informaţii Externe. Din punct de vedere al preşedintelui României exista şi o mare responsabilitate a numirii unei personalităţi care măcar să se situeze la nivelul predecesorului”, a mai spus consultantul.

Consultantul financiar consideră că actualul premier şi recent numitul şef SIE vor urmări cu succes interesele României la Bruxelles.

„Iată că acum avem o garnitură de oameni foarte bine pregătiţi în persoana primul ministru şi a şefului SIE, care cu certitudine vor avea grijă de interesul economic al României la Bruxelles”, a mai spus Blănculescu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat, luni, că a acceptat propunerea preşedintelui Băsescu de numire la conducerea SIE, precizând că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe