Adriana
Publicat în 8 februarie 2012, 12:27 / 266 elite & idei

Ionel Blanculescu: Sper ca Acordul fiscal european sa reprezinte ceva pozitiv pentru Romania

Ionel Blanculescu: Sper ca Acordul fiscal european sa reprezinte ceva pozitiv pentru Romania

Invitat la emisiunea „Sub semnul întrebării” difuzată de B1Tv, analistul economic, Ionel Blănculescu a declarat că prevederile Tratatului fiscal european sunt importante pentru că vor dirija politica economică a României ani buni de acum înainte.

„Este puţin mai complicată denumirea acestui tratat, dar am vrut să o prezint pentru  că e foarte important, va trebui să ne obişnuim cu această denumire, pentru că ani de zile ne va urmări şi ne va dirija întreaga activitate economică a României, prin acel nevinovat deficit structural de 0,5% din PIB pe care de azi înainte îl vom auzi din ce în ce mai multe ori, îl vom înţelege şi bineînţeles îl vom resimţi pe pielea noastră, ceea ce el va reprezenta. Sper să reprezinte ceva pozitiv pentru România. Eu sunt adeptul măsurilor draconice în ceea ce priveşte disciplina financiar-bugetară şi fiind generat de către modelul german îl accept cu mare satisfacţie”, a precizat Blănculescu.

În ceea ce priveşte dezbaterea politică actuală privind majorarea salariilor, analistul economic a spus că se poate opta de pildă, doar pentru majorarea cu 5% a salariilor din sănătate şi educaţie.

„Guvernul are posibilitatea să aplice diferenţiat această cotă de creştere de 5%, aplicând creşteri de 10-15% la salariile din sănătate şi din educaţie şi trecând fără nici un fel de creştere la salariile din zona administraţiei locale şi centrale”, a spus Blănculescu.

Analistul economic a mai apreciat că în acest an, România trebuie să se concentreze în direcţia unui plan de relansare şi construcţie economică a României, prin multiplicarea de proiecte la nivel naţional, precum cel de la Jucu.

„Dacă am crea un plan de relansare şi creştere economică la nivelul României care să arate care sunt căile prin care noi putem să creştem economic anul acesta, să dăm drumul la proiecte, ceea ce se întâmplă acum la Jucu. Deci să multiplicăm aceste proiecte la nivelul întregii ţări astfel încât să rezolvăm problema fundamentală care a fost ieri prezentată în afara acestui tratat de stabilitate, de cooperare şi de guvernare a Uniunii Europene monetare şi economice ca al doilea element fundamental important şi anume crearea locurilor de muncă”, a mai susţinut Ionel Blănculescu.
Articol postat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe