OraNoua.ro
Publicat în 12 octombrie 2016, 19:24 / 223 elite & idei

Ionel Nițu: Acord de cooperare încheiat de New Strategy Center cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma (Centro Studi Internazionali – CeSI)

Ionel Nițu: Acord de cooperare încheiat de New Strategy Center cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma (Centro Studi Internazionali – CeSI)
New Strategy Center a încheiat un nou acord de cooperare, de data aceasta cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma. Acesta este un think tank italian, fondat în 2014, a cărui activitate este concentrată în sfera problemelor securitate și a relațiilor internaționale.
Acordul prevede intenția celor două think tank-uri din România și Italia de a elabora împreună analize și studii pe subiecte de interes comun din sfera lor de activitate. Totodată, New Strategy Center și Centro Studi Internazionali vor putea organiza evenimente în comun și vor face schimburi de experți la evenimentele pe care fiecare le gestionează. Nu în ultimul rând, cele două think tank-uri se vor informa asupra produselor elaborate și care pot reprezenta interes și pentru celălalt partener. Acordul de cooperare a fost semnat de dr. Ionel Nițu, președintele New Strategy Center și de prof. Andrea Margelletti, președintele Centrului de Studii Internaționale de la Roma.
New Strategy Center continuă astfel să-și extindă aria de colaborare în plan extern, având până acum acorduri încheiate cu parteneri din Polonia, Turcia, Croația. Totodată, New Strategy Center a elaborat în comun cu Center for American SeaPower din cadrul Institutului Hudson, SUA, studiul “Why Does the Black Sea Matters” privind provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe