OraNoua.ro
Publicat în 5 martie 2014, 16:04 / 129 elite & idei

Ionuț Dumitru: Există riscul ca, în cazul unui an agricol slab, să avem o inflație de peste 3,5%

Ionuț Dumitru: Există riscul ca, în cazul unui an agricol slab, să avem o inflație de peste 3,5%

Inflația ar putea depăși nivelul maxim al intervalului de variație stabilit de Banca Națională a României, de 3,5%, în cazul unui an agricol slab, a declarat președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, într-un interviu acordat AGERPRES.

‘Date fiind incertitudinile legate de anul agricol, care influențează foarte mult prețurile la alimente, și de calendarul prețurilor administrate, unde mai avem ajustări destul de importante de făcut, inflația mai are anumite presiuni în anii următori. Deci, există riscul ca, în cazul unui an agricol slab, să avem o inflație mai mare de 3,5%. Nu cred, însă, că BNR se va grăbi, într-un astfel de scenariu, să crească dobânzile’, a precizat Ionuț Dumitru.

Banca Națională a României a stabilit o țintă de inflație de 2,5% pentru 2014 și anii următori plus/minus un punct procentual, iar prognoza băncii centrale pentru acest an este de 3,5%.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe