Adriana
Publicat în 2 noiembrie 2016, 15:49 / 87 elite & idei

Ionut Simion: Eliminarea a 100 de taxe îngrijorează oamenii de afaceri

Ionut Simion: Eliminarea a 100 de taxe îngrijorează oamenii de afaceri
+ Observator

Anularea unor taxe în prag de alegeri îi îngrijorează pe oamenii de afaceri, care spun că orice schimbare ar trebui analizată bine cu mai mult timp înainte de a fi făcută. Şefii marilor companii din România avertizează că o măsură fiscală luată pentru a atrage voturi ar putea duce ulterior la creşterea altor taxe.
„Orice promisiune populistă şi implementarea ei poate avea efecte teribile. Omul de rând se uită şi spune: plătesc mai puţine taxe. Taxa de timbru, auto, taxa Radio-TV, n-o mai plătesc, ce bine! Dar el nu se gândeşte că aceşti bani trebuie să vină de undeva… de unde? De la agenţii economici!”, a spus Ionuţ Simion, preşedintele AmCham.

„Iar agentul economic trebuie să spună: o să majorez preţul bunurilor şi serviciilor. Cine o să cumpere bunurile şi serviciile? Tot cetăţeanul de rând, adică e un cerc pe care-l ştie toată lumea, dar nu-l pune nimeni pe masă în mod clar, de fiecare dată, să vadă care e impactul măsurilor, mai devreme sau mai târziu tot la cetăţeanul de rând ajunge”, a adăugat el.
http://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/eliminarea-a-100-de-taxe-ingrijoreaza-oamenii-de-afaceri-595524

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe