OraNoua.ro
Publicat în 16 aprilie 2014, 13:08 / 141 elite & idei

Ionuț Vulpescu a participat la cea de-a 42-a reuniune Comisiei pentru Cultură, Educație și Probleme Sociale a APCEMN

Ionuț Vulpescu a participat la cea de-a 42-a reuniune Comisiei pentru Cultură, Educație și Probleme Sociale a APCEMN

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a participat la cea de-a 42-a reuniune Comisiei pentru Cultură, Educație și Probleme Sociale a APCEMN (Antalya, 9-10 aprilie 2014)

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, președintele Comisiei pentru Cultură, Educație și Probleme Sociale a Adunării Parlamentare de Cooperare Economică la Marea Neagră, a condus lucrările celei de-a 42-a reuniuni a comisiei, care a avut loc la Antalya, între 9-10 aprilie a.c.

În cuvântul său de deschidere, Ionuț Vulpescu a spus: ‘Recenta criză din Ucraina și creșterea tensiunii din regiunea Mării Negre ne pun în fața unei încercări căreia trebuie să-i facem față: aceea de a demonstra lumii întregi că APCEMN este capabilă să gestioneze cu înțelepciune și echilibru situația, iar diplomația parlamentară, pe care o reprezentăm, este o cale mult mai bună de soluționare a neînțelegerilor dintre parteneri decât soluțiile de forță.

În ceea ce ne privește pe noi, ca reprezentanți ai unor domenii cum sunt cultura, educația și problematica socială, am convingerea că dispunem de un atu imbatabil în lupta cu provocările din regiune. Pentru că acolo unde politica dezbină, cultura unește, și unde necunoașterea duce la ostilitate, educația păcii poate aduce la masa tratativelor adversari, altfel, ireductibili.

Dispunem de un instrument deosebit de prețios, care este cunoașterea, și de o armă pașnică, și anume rațiunea. Sunt convins că, împreună, la vom folosi cu înțelepciune și bună-credință, pentru a arăta lumii întregi că regiunea Mării Negre, în ciuda conflictelor de moment, este una de veche cultură și civilizație, care dispune de resurse politice, economice, sociale și culturale de excepție, cu ajutorul cărora poate depăși crizele provocate de prăbușirea regimului comunist, spre a intra într-o nouă eră, de pace, progres și creație. ?i că aceste crize sunt doar sechelele unor boli de care ne vindecăm tocmai prin colaborarea în cadrul unor instituții cum este APCEMN.’

Adunarea Parlamentară de Cooperare Economică la Marea Neagră este o instituție parlamentară regională consultativă, la care participă reprezentanții Legislativelor din toate țările riverane Mării Negre, precum și observatori din state asociate. Întemeiată în 1992, APCEMN a desfășurat o intensă activitate de diplomație parlamentară și reglementare, în domenii de interes regional și continental.

Ionuț Vulpescu a fost ales președinte al Comisiei pentru Cultură, Educație și Probleme Sociale la Adunarea Generală a APCEMN de la Tbisi, din 17-19 decembrie 2013.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe