OraNoua.ro
Publicat în 25 februarie 2015, 20:26 / 272 elite & idei

Ionuț Vulpescu: Modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică

Ionuț Vulpescu: Modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, consideră că modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică, investiții și noi locuri de muncă.

„Bună guvernare și consolidarea creșterii economice, continuarea ei cât mai mult cu putință, atragerea investițiilor și generarea de noi locuri de muncă sunt obiectivele de bază ale Guvernului. În acest scop au fost concepute modificările Codului Fiscal, modificări ale căror principale beneficii vor fi simțite, practic, de toți românii, direct sau prin intermediul creșterii calității serviciilor publice”, afirmă ministrul, potrivit unui comunicat al PSD, transmis joi AGERPRES.

Ionuț Vulpescu își exprimă convingerea că România are foarte mult de câștigat de pe urma unei viziuni strategice în domeniul fiscalității pentru următorii patru ani „pentru că ne putem apropia de îndeplinirea obiectivului fundamental — depășirea mediei Uniunii Europene în privința PIB-ului pe cap de locuitor”. „Asta înseamnă o dezvoltare durabilă, în acord cu nevoile economiei și societății românești. Și, implicit, o creștere a resurselor aflate la dispoziția politicilor publice în domeniul culturii, o mai bună protecție și valorificare a patrimoniului și a moștenirii culturale”, afirmă ministrul Culturii.

Vulpescu a menționat că relaxarea fiscală propusă de Guvern prin măsurile incluse în noile coduri va genera beneficii semnificative pentru economia românească, impactul pozitiv asupra creșterii economice fiind prognozat pentru 2016 la +1,7% din PIB, iar asupra creșterii consumului de +1,9%. El a accentuat că „de cotele reduse de TVA vor profita și editorii, și producătorii de spectacole, și creatorii independenți, cum vor profita și de pe urma scăderii contribuțiilor sociale sau a cotei unice de impozitare a veniturilor”.

„Numărul de noi locuri de muncă estimate pentru 2016, ca urmare a aplicării noilor coduri, este de circa 325.000, ceea ce înseamnă că un număr foarte mare de români vor avea oportunitatea unor venituri decente și stabile, iar rata șomajului, aflată oricum cu mult sub media UE, va continua să scadă. Până la urmă, crearea de noi locuri de muncă este principalul instrument pentru combaterea și reducerea sărăciei”, se mai arată în comunicat.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe