OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 16:59 / 273 elite & idei

Ionuț Vulpescu: Nu am semnat moțiunea; îmi voi face datoria față de partid

Ionuț Vulpescu: Nu am semnat moțiunea; îmi voi face datoria față de partid

Ministrul demisionar al Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat miercuri că „își va face datoria față de partid”, deși „nu a semnat moțiunea de cenzură”.

„Nu am semnat moțiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică. Trebuie să ieșim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât și cetățenilor”, a scris Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PSD a prezentat, în numele partidului, scuze cetățenilor, arătând totodată că PSD trebuie să se „reabiliteze în fața românilor”.

„Personificarea politicii, înțeleasă ca un câmp de război, în care celălalt trebuie distrus cu orice preț, ignorarea statutului și a organismelor de conducere colectivă, voluntarismul, deciziile arbitrare, dezideologizarea extremă a discursului politic, toate astea ne-au adus unde suntem acum. Cultura dominantă în PSD este una a confruntării, a excluderii, nu una a solidarității, căutării consensului, a dialogului și cooperării. Acestea nu sunt valori politice și morale, nu au nimic în comun cu valorile stângii. Am făcut din apărarea identității naționale o valoare. Cum apărăm această valoare? Aducând atingere imaginii țării în lume, punând-o într-o situație delicată, alimentând ideea că suntem o națiune care nu se poate guverna singură?”, adaugă senatorul PSD.

În opinia sa, drumul pe care a apucat PSD „nu duce nicăieri: nici la stânga, nici la dreapta, nici la centru”.

„Nu putem fi un simplu partid al puterii, trambulină pentru niște lideri. (…) Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze este ce va fi după votul pentru moțiunea de cenzură. Depinde ce vrem cu adevărat: participăm toți la reconstrucția încrederii în partid, sau vor fi oameni care vor profita de criză pentru a lansa proiecte politice personale, lipsite de orizont, cum s-a mai întâmplat? Este misiunea liderului PSD să găsească un consens privitor la viitorul partidului, să netezească asperitățile. Cred că toți cei din PSD vrem să mergem mai departe împreună. Avem nevoie de toți membrii și simpatizanții noștri. Avem nevoie de expertiza și de gândirea foștilor președinți ai partidului, a celor care au fost membri ai guvernului și prim miniștri. Ei nu sunt un balast pentru partid. Ei sunt garanția continuității și continuei adaptări a PSD la realități în rapidă schimbare. Criza aceasta este o lecție pentru aceia care cred că partidul este doar o unealtă a intereselor lor”, conchide Ionuț Vulpescu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe