OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 17:07 / 515 elite & idei

Ionuț Vulpescu: Nu există o strategie națională în domeniul Culturii

Ionuț Vulpescu: Nu există o strategie națională în domeniul Culturii

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a vorbit marți, în timpul întrevederii cu membrii comisiei de resort a Senatului, despre necesitatea conturării unei strategii naționale în domeniul culturii sau a unui pact.

Potrivit lui Vulpescu, ministerul pe care îl conduce are rolul de a schimba percepția asupra culturii, astfel încât acest domeniu „să fie cu adevărat, nu doar pe hârtie, un obiectiv strategic”.

„M-aș bucura ca și pe zona de cultură, care spune ceva despre noi în lumea asta foarte complicată și globală, să existe o înțelegere a tuturor formațiunilor politice. S-a folosit cuvântul ?pact’, poate fi un pact pe cultură, vom vedea. Aici este de discutat. (…) Lipsește în acest domeniu, extrem de delicat, o strategie națională. Nu există așa ceva.

În 25 de ani, nu s-a făcut. (…) După ’89, cultura s-a dus într-o zonă periferică, marginală și nu este deloc bine. Într-un dialog cu uniunile de creație, comisiile din Parlament, cu cei care fac cultură, cred că ar trebui să ne gândim la o strategie care să treacă de ciclurile electorale și care să nu fie apanajul unui ministru (…) și să o susținem de-a lungul câtorva mandate electorale”, a spus Vulpescu.

Membrii Comisiei pentru cultură a Senatului au avut marți întâlniri cu conducerea AGERPRES, cu conducerea ICR și a Ministerului Culturii.

De asemenea, senatorii din această comisie urmează să se întâlnească miercuri cu directorii generali și managerii instituțiilor de cultură din municipiul București aflate în subordinea Ministerului Culturii și în subordinea Primăriei Capitalei. Pentru ziua de joi, membrii Comisiei pentru cultură a Senatului au programate întâlniri cu conducerea Societății Române de Radiodifuziune, cu cea a Societății Române de Televiziune și cu membrii Consiliului Național al Audiovizualului.

Ultima ora:

ObservatorNicoleta Munteanu: Împreună pentru reducerea abandonului școlar!

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieRadu Burnete: Avem nevoie de un parteneriat și de o poliție deșteaptă a piețelor

ExternLuca Niculescu: Un gest simbolic, un gest frumos

SocialManuela Catrina: La multi ani Oltenia si oltenilor!

EvenimenteNicoleta Munteanu: Împreună pentru reducerea abandonului școlar!

CulturaIonuț Vulpescu: Avangarda – invitată, Ileana Iliescu (sezonul 2, episodul 21)

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe