Matei Bogdan
Publicat în 16 octombrie 2019, 14:12 / 32 elite & idei

Ionuţ Vulpescu: Tamara Buciuceanu – o actriţă polivalentă; îşi iubea şi respecta publicul

Ionuţ Vulpescu: Tamara Buciuceanu – o actriţă polivalentă; îşi iubea şi respecta publicul

Fostul ministru al Culturii Ionuţ Vulpescu spune că Tamara Buciuceanu a fost o actriţă polivalentă, care, timp de 65 de ani, a strălucit în roluri diverse din teatru şi film ce au fost apreciate pe măsură de public.

„Lumea teatrului românesc este din nou în doliu: în după-amiaza acestei zile a murit Tamara Buciuceanu-Botez, o actriţă polivalentă, care, timp de 65 de ani, a strălucit în roluri pe atât de diverse, pe atât de apreciate de public, atât în teatru, dar şi în televiziune şi în cinematografie. Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul. Într-un interviu spunea: ‘Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate'”, a scris Vulpescu, marţi, pe Facebook.

În opinia sa, „fără îndoială, rolul care a reprezentat-o cel mai bine a fost cel al Vicăi Delcă, din ‘Dimineaţa pierdută’, după Gabriela Adameşteanu”.

„Am cunoscut-o, o sunam din timp în timp, discutam despre teatru, despre viaţa ei în lumea asta, complicată şi plină de provocări, a artei spectacolului, despre grija ei pentru viitorul actorului în România. Îşi păstra intact optimismul şi simţul umorului. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a mai scris Ionuţ Vulpescu.

Ultima ora:

ObservatorZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: GRUIA STOICA, Grampet

PoliticLudovic Orban va avea întrevederi, la Zagreb, cu Ursula von der Leyen, Angela Merkel şi Donald Tusk

EconomieZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: GRUIA STOICA, Grampet

ExternOvidiu Nahoi: Revoluția de catifea – unde sunt Cehia și Slovacia după 30 de ani?

EvenimenteEmil Hurezeanu: Anticamera lui ’89 – Despre curaj și eroi invizibili

CulturaFlaviu George Predescu: Gaudeamus. Criticul literar Daniel Cristea-Enache la interviurile DC News

SocialCezar Ioan: Legătura dintre salam (de Sibiu), pui fericiți, coeziune și responsabilitate socială – Agricola Bacău. Cine mănâncă împreună, rămâne împreună!

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe