Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:13 / 158 elite & idei

Iulian Chifu: România nu susține şi nu respinge nici un lider de partid de la Chișinău

Iulian Chifu: România nu susține şi nu respinge nici un lider de partid de la Chișinău
+ Observator

Singura susținere a România față de R. Moldova se refera la perspectiva de a avea o majoritate solidă pro-europeană, alcătuită din toate forțe politice care pot susține reformele. Declarația aparține consilierului Președintelui României, Iulian Chifu și a fost făcută pentru TRIBUNA.

Demnitarul român a respins speculațiile precum că România a devenit mai rezervată în ceea ce privește atitudinea sa față de Partidul Liberal din R. Moldova. „Nu există o poziție de nici un fel față de liderii politici sau partidele din Republica Moldova. Nu am cunoștințe de nici un fel la acest subiect. Sînt aprecieri și comentarii media”, a spus Iulian Chifu.

Consilierul român a recomandat clasei politice de la Chișinău să evite o majoritate conjuncturală, realizată cu voturi „întîmplătoare” de la independenți și să evite întîrzierea reformelor.

„România nu își declină nici un fel de dorință, sprijin sau de respingere a unor personalități politice, nu susține şi nu respinge nici un lider de partid sau candidat la poziția de Prim-ministru”, a mai accentuat Iulian Chifu.

www.tribuna.md

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe